Oglasilo se Ministarstvo prosvete o strašnoj tragediji u školi u Kačarevu

Zbog velike tragedije u Kačarevu, gde je juče dečak S. F. (14) presudio sebi skokom sa drugog sprata škole, javnost je i dalje u šoku. O tome šta se dogodilo obavešteno je i Više javno tužilaštvo u Pančevu.

Ministarstvo prosvete navelo je za Telegraf.rs da izražava veliko žaljenje i da porodici, prijateljima i nastavnicima nastradalog dečaka upućuje iskreno saučešće.

– Ovo je veliki gubitak za sve, zato je važno da se pruži adekvatna psihološka podrška. Škole i stručne psihološko-pedagoške službe u ovako kriznim situacijama pružaju podršku učenicima i zaposlenima u skladu skladu sa Priručnikom za postupanje u kriznim intervencijama. Ministarstvo je u komunikaciji sa školom, pruža joj podršku i prati postupanje – naveli su u odgovoru za Telegraf.

Kada je reč o tragičnom događaju i okolnostima pod kojima se desio, policija sprovodi istragu.

Obdukcija je pokazala da je detetu nakon skoka pukla aorta.

– Direktor danas ne može da daje izjave. Obratiće vam se nadležni saopštenjem – kaže naš sagovornik.

Otac klečao pored deteta

Jedna meštanka Kačareva juče je prošla pored škole u trenutku tragedije. Navodi da se ovako nešto u tom mestu nikada nije desilo.

– Videla sam čoveka kako čuči, mislila sam da se ljudi okupljaju jer mu je pozlilo, a onda sam shvatila da je dete skočilo i da je to otac. Sve se desilo dok su deca izlazila iz škole. Direktorka je trčala toliko da je pala u školskom dvorištu – kaže meštanka za Telegraf.rs.

Ona dodaje da su dve lekarke pokušavale da reanimiraju dečaka koji je davao znake života.

– Ubrzo je stigla i Hitna pomoć iz Pančeva, ali su nedugo nakon dolaska rekli da je dete preminulo. Ovo je zaista velika tragedija, šok je bio i za decu u učionici, ali i za decu koja su izlazila iz škole i videla šta se desilo. Oni su bili kao izgubljeni – kaže.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare