EKSPLOZIJA U ŽELEZARI Ogroman crveni oblak dima nad Smederevom, građani uznemireni (VIDEO)

U smederevskoj železari pre par sati došlo je do eksplozije zbog čega se nad gradom nadvio crveni oblak dima i prašine. Uznemireni građani posmatrali su ogroman oblik dima kakav do sada nisu videli, tvrde.

POGLEDAJTE VIDEO OVDE

Tim povodom zvanično su se oglasili i iz smederevske železare.

„Tokom završe faze procesa puštanja u rad visoke peći broj 1, danas je u HBIS Group Serbia oko 14 časova, došlo je do eksplozije u toku procesa izlivanja visokopećne troske u livna polja“, naveli su odgovoru našoj redakciji iz kompanije HIBS i dodali:

„Ovom prilikom niko nije povređen, a u incidentu nije zahvaćena oprema. Merna stanica u Radincu nije pokazala prekoračenje emisije u satnim vrednostima. Istaga je u toku“.

Međutim, građane je ovaj prizor prilično uznemirio.

– Javilo nam se dosta građana sa fotografijama i snimcima ovog oblaka dima. Pre nekih dva sata ogroman oblak crvene prašine i dima, mnogo veći i gušći nego inače nadvio se iznad železare. Išao je u visinu od oko 300-400 metara – ispričao je za „Blic“ Nikola Krstić iz ekološkog pokreta Tvrđava iz ovog grada.

To se i pre dešavao, tvrdi on, samo su tada oblaci bili crni i to je bilo od rude.

– Ova crvena boja sada ukazuje da je došlo iz proizvodnje u železari. To ukazuje da se desio neki akcident – tvrdi za Nikola Krstić.

On je upozorio građane da danas bez preke potrebe ne izlaze iz kuća i da ne provode vreme napolju kako bi bili sigurni.

Takođe je napomenuo da će se znati koliko opasnosti ima po građane kada nadležne institucije obave istragu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare