DODIK O ŠTETI KOJU SU SAD NANELE RS: Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se korektno ponašali u BiH

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi Ambasada SAD u BiH mogla da sabere i štetu koju su SAD nanele Republici Srpskoj od 1995. do danas, ocenivši da to sasvim sigurno višestruko premašuje iznos koji je naveden kao pomoć i ulaganje u infrastrukturu.

„Bili bismo im zahvalniji da nisu donirali ni dolar, a da su se politički korektno ponašali u BiH“, napisao je Dodik na Tviteru povdom izveštaja Radija Slobodna Evropa u kojem je navedeno da su SAD od 1995. godine do danas u RS putem raznih projekata uložile 638 miliona dolara.

Predsednik RS je naveo da su „samo za imovinu Republike Srpske, koju sada pokušavaju da otmu, date desetine hiljada života“.

„Da li su to procenili na 638 miliona dolara?“, napisao je Dodik.

Vlada Republike Srpske prekinula je saradnju sa ambasadama Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije u BiH, navodeći da je na to „bila prisiljena“ jer te ambasade „rade protiv RS i mešaju se u unutrašnje stvari“ BiH, piše Kurir.

Dodik je u utorak ponovo napao Ambasadu SAD u BiH rekavši da ona „radi protiv interesa srpskog naroda“ i to pošto je uručio ključeve stanova za pedeset izbeglih i raseljenjh lica, za čiju je izgradnju, uz ostale zemlje donatore, Vlada SAD uložila 24 miliona evra.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare