Dešava se i u Beogradu: Vlasnica kuće u Zemunu dve godine ne uspeva da iseli podstanare

Vlasnica kuće u Zemunu Jelena Čeza, koja već dve godine ne uspeva da iseli podstanare koji žive u zakupljenoj kući, rekla je da su problemi sa stanarima počeli od njihovog useljenja, jer, kako je navela, nisu plaćali račune i radili su prepravke bez njene dozvole.

„Ja sam u januaru došla u situaciju da 16.000 dinara duga za struju lično izmirim, lično ja i suprug. Tu je došlo do kraja moje tolerancije i pokušaja da se dogovorimo“, navela je Čeza, prenosi Tanjug, piše Telegraf.

Ona je objasnila da su podstanari odbijali da plate kiriju, uz izgovore da su nekoliko puta bili zaraženi virusom Kovid-19.

Njen suprug Nenad Josipović kaže da je otkazni rok za iseljenje okačio na vrata od kuće pred svedocima, kao i da je poslao obaveštenje stanaru putem Vibera i SMS poruke, na šta je on odgovorio da ne prihvata otkazni rok.

Josipović je rekao da supruga i on nijednom nisu platili porez na izdavanje nekretnine, jer, kako su rekli,nisu ni imali prihod od izdavanja.

Izvršitelj Ivana Bukarica rekla je za Tanjug da ugovor o zakupu nije dobro napisan i da je u njemu trebalo definisati koja tačno ovlašćenja zakupac može da dobije.

Bukarica naglašava i da bi svaki ugovor o zakupu trebalo overiti kod Javnog beležnika.

Advokatica Slavka Babić predlaže da stanodavci i stanari zaključe ugovor o zakupu u formi izvršne isprave, kojom se izbegavaju parnični postupci, jer se, kako je navela, odmah ulazi u izvršenje.

„Odmah izlazimo u izvršenje i onda se u tom izvršnom postupku stanari iseljavaju, a useljava se stanodavac. To je, da kažem, skraćen postupak“, zaključila je Babić.

Ovaj slučaj podseća i na one koje čitamo u svetskim medijima.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare