ŠOK! ĐORĐEVIĆ I PEŠIĆ GA HTELI U REPREZENTACIJI SRBIJE, A ON ZAVRŠIO KARIJERU U 24. GODINI: Rešio sam da se penzionišem!

Pred njim je bila velika košarkaška karijera, ali on je izabrao drugi životni put i tako sve baš iznenadio!

Jedno vreme čak je bilo priče da će da dođe u Partizan, a pratili su ga i selektori Srbije Saša Đorđević i Svetislav Pešić, ali…

Saša Stefanović završio je karijeru u 24. godini!

– Odlučio sam da se penzionišem i da jurim druge prilike. Hvala mojim saigračima, trenerima, navijačima, svima koji su mi pomogli da ostvarim svoje ciljeve. Ova igra mi je dala mnogo toga i ne mogu da dočekam da joj vratim“, poručio je Saša uz nekoliko fotografija na kojoj se nalazi i slika u dresu Sakramenta kada je bio dete, a prenose Novosti.

Stefanović je za jako kratko vreme postao „zanimljiv“ srpskoj javnosti, pogotovo kada su bivši selektor Saša Đorđević i aktuelni, Svetislav Pešić, razgovarali s njim u SAD, kako bi ga privoleli da zaigra za reprezentaciju Srbije. Ipak, to se nije ostvarilo, a Stefanović je pomalo počeo da tone u svojoj karijeri…

Inače, otac Saše Stefanovića je Ljubiša Stefanović, prvi Srbin koji je izabran na NBA draftu, tada 1985. godine, kao 97. pik je otišao u Sijetl.

Aleksandar Stefanović je rođen 29. novembra 1998. godine u Kraun Pointu u Indijani, visok je 196 centimetara i igrao je na poziciji beka.

Kompletnu NCAA karijeru je proveo Univerzitetu Perdju, gde je u poslednjoj sezoni beležio u proseku 10,4 poena, 2,5 skokova i 3 asistencije po meču. Tokom prošle NBA Letnje lige je nastupao za San Antonio, a profesionalnu karijeru je započeo u grčkom Kolososu gde ove sezone nije puno igrao.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare