STIŽE NAOBLAČENJE I PAD TEMPERATURE, PALI SE METEO ALARM! Danas pljuskovi i grmljavina, sledeće nedelje drastična promena vremena

Danas se u Srbiji očekuje naoblačenje s kišom uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim plјuskovima i grmlјavinom.

Zbog toga će u većini Srbije na snazi biti žuti meteo alarm.

Uveče i tokom noći sledi postepeno razvedravanje, prvo u Vojvodini, a zatim i u ostalim krajevima. Zapadni i severozapadni vetar biće slab do umeren, tokom dana u kratkotrajnom pojačanju.

Najniža temperatura od četiri do 12, a najviša od 15 na severozapadu do 22 stepena na istoku i jugoistoku Srbije, piše Kurir.

Sutra će biti pretežno sunčano i toplo, kasnije posle podne i uveče postepeno naoblačenje, a kiša se očekuje u toku noći na severu i zapadu zemlje. Vetar slab i umeren južni i jugozapadni, na istoku jak zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 4 do 10 stepeni, a najviša od 17 do 21 stepeni.

U ponedelјak pretežno oblačno s kišom, plјuskovima i grmlјavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlјe. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. Najniža temperatura od 5 do 11, a najviša od 12 do 15 stepeni, uveče u osetnom padu.

U utorak će biti promenlјivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim plјuskovima kiše, krupe i snega. Jak i olujni severozapadni vetar krajem dana biće u slabljenju. Najniža temperatura od -2 do 5, a najviša od 6 do 10 stepeni.

U sredu i četvrtak jutarnji mrazevi, koji će na 2 metra biti slabog intenziteta (od -3 do 0 stepeni), a pri tlu izraženiji (sa temperaturom mestimično i nižom od -5 stepeni).

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare