Panter dominira Evroligom: Samo još De Kolo ima ovako magične procente, kapiten Partizana je pravi snajper

Košarkaši Partizana nastavljaju da grabe ka plasmanu u Top 8 fazu Evrolige posle jučerašnje veoma važne pobede protiv lidera, ekipe Olimpijakosa u „Štark Areni“ koja je juče „videla“ čak 20.003 navijača – 90:75.

Kapiten Kevin Panter je odigrao upravo „kapitenski“ i svojim trojkama je odveo crno-bele na ogromnu prednost, koju je Željkov tim sačuvao sve do samog kraja i na kraju ubedljivo trijumfovao. Meč je završio sa 17 poena uz tri asistencije i jedan skok.

Njegova preciznost je toliko dobra da samo još jedan košarkaš posle ovog 30. kola Evrolige spada u krug „elitnih“, takozvanih igrača koji imaju 50-40-90 u procentima šuta, odnosno preko 50% za dva poena, preko 40% za tri i preko 90% sa linije penala, prenosi litvanski novinar Darijus Garulis.

Panter je po svim tim parametrima samo iza Nanda de Koloa. Amerikanac ima 51,7% za dva, 42% za tri i 90,2% sa penala, dok Francuz sa druge strane ima 51,8% za dva, 43% za sa distance i 90,8% sa linije slobodnih bacanja. Dakle, razlike su minorne.

Bio bi veliki uspeh kada bi Panter sezonu uspeo da završi na ovako visokoj noti, što bi sigurno doprinelo i u borbi za titulu najkorisnijeg igrača.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare