NA DANAŠNJI DAN PRE 24. GODINE UMRLO JE MEĐUNARODNO PRAVO! Vučić na pomenu žrtvama NATO agresije: Kažu da su sprečavali POKUŠAJ GENOCIDA?! (VIDEO/FOTO)

U Somboru se danas obeležava godišnjica NATO agresije na našu zemlju, a tom skupu prisustvuje državni vrh Srbije, ali i Republike Srpske. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraća se građanima.

Na samom početku patrijarh Porfirije čitao je molitvu za sve stradale u NATO agresiji.

– Borimo se da se naša stradanja ne ponove ni nama niti bilo kome drugom, živimo u slozi sa svima. Ali, ne prihvatajmo ultimatume i ucene od bilo koga koji traže poklanjanje bilo čega našeg. Nađimo rešenje za mir u nama i svih oko nas. Svim postradalim ljudima u vreme NATO agresije na srpski narod Bog neka dušu prosti – rekao je Porfirije. 

Okupljenima se obratila Marijana Paskaš, ćerka Radovana Medića, prve žrtve NATO agresije.

– Zvuk sirena i tvoje poslednje „Zbogom, voli vas tata“, sve je podsećalo na tragediju. Vreme zaista leti, ali danas su pune 24 godine, od kada nisi sa nama. Dragi tata, udar i bljesak su bili poslednje što si čuo i video. Taj bljesak smo videli i mi. Bolelo je mnogo, možda si čuo moj vrisak i kako je mama pala nakon vesti koje smo primili. Dosta toga se promenilo za sve ove godine. Propustio si mnogo toga. Hvala što smo ovde baš večeras u Somboru, gradu u kome je živeo čovek koji je voleo svoju zemlju i život dao za istu. Hvala predsedniku i državi Srbiji što se ovaj dan obeležava i žrtve ne zaboravljaju – rekla je ćerka heroja.

Državni vrh Srbije i Srpske na pomenu žrtvama NATO bombardovanja

Obraćanje Dodika

– Poštovani, okupljamo se već nekoliko godina zahvaljujući Vučiću da se agresija ne zaboravi i nazove pravim imenom , a ne Milosrdnim anđelom kako su zvali oni koji su bacali bombe. Nećemo ni oprostimo ni da zaboavimo jer su išli da nas razore i unište, jer je NATO hteo da dokaže svoj smisao, a nas su izabrali da budemo njihovo vežbalište i nikada se nije desilo da neko napdne državu i osle nudili kredite da renoviraju mesta koja su oni uništili. Ja ne mogu da im verujem niti ću ikada moći. Odjednom mi smo narod čiji je narod nazvan kolateralna šteta. Naša deca su ginula sa strašnim traumama. I onda nam dođu i kažu da zaboravimo i idemo dalje. Srpski narod čine i živi i mrtvi, i zato nikad ne zaboravljamo. ja im se nikada neću klanjati. EU nam postavlja ultimatum nije Evropa u koju želimo da idemo. Ne smemo da izgubimo svoj suverenitet, koji je po volji naroda. Srbi danas imaju dve države – Srbiju i Republiku Srpsku. Ostanimo okupljeni, naša snaga je jaka Srbija, naša snaga je vera da jedino ako se borimo za Srbiju, na pravoj smo strani. Prva bomba kada je pala ovde, pala je u srcima svih nas. Nadamo se, gospodine ambasadore, iako znamo da nemate svesti i savesti, da ćete to što ste ubili Milicu Rakić, da će to bar doći do vaše svesti. Neka živi ideja o ujedinjenju Srpske i Srbije, bez obzira šta mislili oni Britanci i Amerikanci koji su nas bombardovali. Hoćemo da se ujedinimo i ujedinićemo se, bez obzira šta ko na to kaže – rekao je Dodik.

Obraćanje predsednika Vučića

– Na današnji dan umrlo je međunarodno pravo i pravda. A zašto je to bitno vidimo danas. Pravdali su se da sprečavaju pokušaj genocida. Kako to može? Ili ga je bilo ili nije bilo. A nije ga bilo – rekao je Vučić.

Pogledajte koliko građana je došlo da oda pomen žrtvama bombardovanja 1999. godine.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare