DANAS TEMPERATURA I DO 26 STEPENI: već sutra pogoršanje vremena

U Srbiji danas pretežno sunčano i još toplije, sa najvišim temperaturama od 21 do 26 stepeni.

Najniža temperatura od 0 do 10. Slab i umeren jugoistočni vetar će biti u skretanju na jugozapadni, a na severu Vojvodine i u pojačanju, saopštio je RHMZ.

U Beogradu pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura oko 10, a najviša oko 25 stepeni.  Vetar slab do umeren, južni i jugozapadni. 

U Srbiji u subotu naoblačenje s kišom, uz manji pad temperature i skretanje vetra na severozapadni, a u centralnoj i južnoj Srbiji i sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, piše Republika.

U nedelju pre podne pretežno sunčano, posle podne postepeno naoblačenje. 

U ponedeljak pretežno oblačno s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Posle podne i uveče kiša će preći u sneg, prvo na planinama jugozapadne Srbije, a u toku noći sneg će biti moguć ponegde i u nižim predelima na jugu i jugoistoku zemlje. 

Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar, koji će u Vojvodini, na istoku Srbije i na planinama dostizati udare olujne jačine. 

Temperatura u osetnom padu. 

U utorak promenljivo oblačno, hladno i vetrovito, povremeno sa kratkotrajnim pljuskovima kiše, krupe i snega. Krajem dana slabljenje vetra. 

U sredu i četvrtak jutarnji mrazevi, koji će na dva metra biti slabog intenziteta, od -3 do 0 stepeni, a pri tlu izraženiji,  sa temperaturom mestimično i nižom od  -5. 

U toku dana u sredu uglavnom suvo, a u četvrtak u severnim i centralnim krajevima Srbije prolazno naoblačenje s kišom. 

U petak 31. marta suvo, uz porast jutarnjih i dnevnih temperatura. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare