ZVEZDA POBEDILA ZA SEBE I ZA PARTIZAN! Kampaco odigrao NESTVARNU UTAKMICU, Baskonija pala u grotlu Pionira! Brine povreda Vildoze 

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Baskoniju u 30. kolu Evrolige rezultatom 74:63.

Loš start prve, zatim i druge četvrtine… Crvena zvezda je uspela u oba slučaja da se vrati, a drugi put je to uradila u velikom stilu – serijom 14:0.

Fakundo Kampaco koji je promašio svih pet šuteva u prvom poluvremenu, igrao je ključnu ulogu u odbrani, a Baskonija je imala period dužio od sedam minuta bez poena, pa je domaćin uspeo sa vođstvom da ode na pauzu.

Navijači su dobili razlog za brigu pošto se Luka Vildoza uhvatio za zadnju ložu, nakon čega je napustio igru u drugoj četvrtini i odmah otišao u svlačionicu.

A, gde su stali u drugoj nastavili su u trećoj deonici domaći košarkaši.

Kampaco je nastavio sa neverovatnom utakmicom, a njegov fenomenalan doprinos nije mogao da se vidi pogledom na statistiku.

Duže od tri minuta Baskonija u drugom poluvremenu nije bila bez poena. Čini se da je Zvezda propustila priliku da ranije ode na dvocifrenu prednost, ali uspela je u tome u četvrtoj četvrtini.

Međutim, došlo je do blagog pada, pa je Ivanović reagovao tajm-autom na pet minuta i 30 sekundi do kraja utakmice pri rezultatu 62:55 za crveno-bele.

Četvrta četvrtina:

Crvena zvezda – Baskonija 74:63

Tok meča:

Četvrta četvrtina:

40. minut  Nekoliko loših napada na obe strane, a meč je završen trojkom Nedovića za 74:63.

39. minut – Mitroviiić! Eksplodirale su tribine Pionira nakon poena posle asistencije Kampaca 71:61. Pogodio je Gedraitis na drugoj strani 71:63.

37. minut – Kostelo je pogodio oba bacanja, a onda nova trojka Nedovića i to preko ruke! Uspeo je da poentira na drugoj strani Gedraitis 68:61. Dosuđen je faul nad Mitrovićem, a treneru Baskonije je pokazana tehnička greška zbog reakcije i napada na sudije.

Nedović je pogodio slobodno bacanja, zatim je Mitrović oba puta promašio 69:61.

36. minut – Novi poeni Tompsona i odgovor Kampaca, koji je pogodio trojku i konačno stigao do prvih poena 65:57.

35. minut – Nakon što je Tompson vezao četiri poena Ivanović je zatražio tajm-aut pri rezultatu 62:55.

33. minut – Tompson je pogodio za dva, a odmah zatim i Nedović za tri poena 62:51.

32. minut – Nije Dobrić pogodio trojku, ali je Inok potom napravio grešku u koracima. Nedović je promašio oba bacanja što se ne dešava često 59:49.

31. minut – Poeni Petruševa nakon ofanzivnog skoka 59:49, na drugoj strani promašaj Inoka.

Treća četvrtina:

30. minut – Nije Nedović pogodio fluter, ali je potom ukrao loptu na drugoj strani. Martin je stigao do 10. poena, a nakon treće deonice rezultat je 57:49.

29. minut – Poentirao je Martin, a onda je i Marinković pogodio trojku 55:49.

28. minut – Trojka za trojku – Nedović pa Homes 53:46.

26. minut – Kotsar precizan sa linije slobonih bacanja – 50:43, a onda Martin i Kampaco nisu mogli do poena.

25. minut – Trojka Bentila, Zvezda ima dvocifrenu prednost 50:40, Penaroja reaguje tajm-autom.

24. minut – Asistencija Mitrovića za Dobrića, a zatim i poeni zvezdine četvorkte. Na drugoj strani je Baskonija posle tri i po minuta konačno stigao do poena 47:40.

23. minut – Škola defanzive Fakunda Kampaca ove večeri! Baskonija bez poena u drugom poluvremenu posle tri minuta 43:38.

22. minut – Dobra odbrana crveno-belih, a onda i poeni Bentila za 43:38.

21. minut – Poenima Nedovića sa linije slobonih bacanja je otvoreno drugo poluvreme 41:38.

Druga četvrtina:

20. minut – Posle više od sedam minuta Baskonija je stigla do poena trojkom Hauarda. Ivanović je tražio tajm-aut pri rezultatu 37:38.

Prvo poluvreme je završeno sjajnom reakcijom Dobrića. Uhvatio je loptu posle promašaja Kampaca i pre nego što je pao na parket je uspeo da poentira – 39:38 na kraju prvog poluvremena.

Pogledajte magičan potez Fakunda Kampaca

Loš start prve, zatim i druge četvrtine… Crvena zvezda je uspela u oba slučaja da se vrati, a drugi put je to uradila u velikom stilu – serijom 14:0.

Fakundo Kampaco koji je promašio svih pet šuteva u prvom poluvremenu, igrao je ključnu ulogu u odbrani, a Baskonija je imala period dužio od sedam minuta bez poena, pa je domaćin uspeo sa vođstvom da ode na pauzu.

Trenutak kada se Vildoza požalio na povredu zadnje lože zbog koje je u toku druge četvrtine otišao u svlačionicu

19. minut – Bentil je sa linije slobodnih bacanja doneo izjednačenje 35:35. Duže od šest minuta gosti nisu poentirali, a Nedović je doneo svom timu prednost 37:35.

17. minut – Neverovatan je Kampaco u defanzivi! Krade loptu pa u svom stilu asistira Martinu za zakucavanja, a onda je uspo i da iznudi faul u napadu. Nakon toga je Dobrić poentirao za 34:35.

Odlična igra Crvene zvezde i erupcija oduševljenja na tribinama.

16. minut – Ovog puta je odlična odrana i ukradena lopta dovela do poena. Vildoza je bio „kradljivac“, a u kontri je upisao asistenciju za Bentila – 27:35.

Nažalost, čini se da je Zvezdin bek doživeo i povredu, a trener Baskonije je tražio tajm-aut.

Vildoza je otišao u svlačionicu…

15. minut – Blokada Martina, pa faul u napadu Hejdegera, ali između toga „er bol“ Vildoze, odnosno šut za tri poena kojim je Argentinac promašio ceo koš. OPstalo je 25:35 uprkos dobroj odbrani crveno-belih.

14. minut – Nakon što je Nedović opogodio jedno od dva bacanja, usledila je i dobra odbrana, ali i loš napad crveno-belih, pa je ostao rezultat 24:35, ali samo na kratko pošto je Bentil uspeo da pogodi jedno slobodno bacanja 25:35.

13. minut – Nije Nedović pogodio trojku, a Marinković je stigao do četiri vezana poena 23:35.

12. minut – Inok je poentirao za 23:31. Zvezda se opet, kao i na početku meča muči da dođe do poena, a nakon koša Marinkovića, Ivanović je tražio tajm-aut pri rezultatu 23:33.

Navijači su krenuli da reaguju na svaku sudijsku odluku i primetna je nervoza u dvorani Aleksandar Nikolić.

11. minut – Petrušev precizan sa polu distance za dobro otvaranje druge deonice, na drugoj strani trojka Rajestea 23:29.

Prva četvrtina:

10. minut – Hejdeger je pogodio oba bacanja, a četvrtina je završena poenima Nedovića 21:26.

9. minut – Precizan je i Gedraitis sa linije penala, ali i Marković za tri poena 19:24.

8. minut – Teška pozicija, ali poeni Kotsara, a onda nova bacanja i novi poeni za Mitrovića, a onda i trojka Homesa 16:22.

7. minut – I Gedraitis je stigao do lakih poena, u kontri četiri na jedan. Uzvratio je Mitrović koji je oba puta bio precizan sa linije slobodnih bacanja. Usledila je odlična odbrana crveno-belih i zakucavanja Dobrića u kontri za 14:17.

6. minut – Čudna odluka sudija da ne dosude grešku u koracima nakon čega je Kotsar poentirao. Na drugoj strani je Dobrić pogodio trojku 10:15.

5. minut – Novi promašaj Kampaca, a Tompson je stigao do novih poena 7:13.

4.minut – Vildoza je raspalio publiku pogođenom trojkom za 7:11.

3. minut – Nije ni Kampaco uspeo da upiše prve poene za Zvezdu, na drugoj strani pogađa i Gedraitis.

Vezao je potom Martin četiri poena, dok je na drugoj strani Kosteljo učinio isto to 4:11.

2. minut – Nije uzratio Bentill, a Kotsar je potvrdio dobar start gostiju – 0:5.

1. minut – Tompson je u prvom napadu na utakmici pogodio trojku za 0:3

Uoči meča:

Crveno-beli će protiv španske ekipe pokušati da prekinu niz od dva uzastopna poraza u ovom takmičenju, dok njihovog rivala čeka izuzetno važan meč u borbi za plasman u plej-of.

Ova utakmica se igra na poseban dana za Fakunda Kampaca

Sa učinkom od 12 pobeda i 17 poraza Zvezda je praktično ostala bez šansi sa Top 8.

„Ne gledam druge, nego nas, dok god budemo imali šanse, iako su male, male, male, pokušaćemo sve da uradimo da budu velike“, rekao je Duško Ivanović, trener beogradske ekipe u najavi meča.

Baskonija je u Beograd stigla sa 15 pobeda i 14 poraza, a to znači da crveno-beli mogu da učine veliku uslubu večitom rivalu.

Iskusni trener je veliki deo trenerske karijere proveo upravo u Baskoniji.

„Bio sam tamo mnogo godina, to je moj klub i grad, i sve… Oni svake godine menjaju igrače, dovode za Evropu nepoznate sa puno talenta. Igraju izuzetno modernu košarku. Treneri se menjaju, filozofija ostaje ista“, istakao je Ivanović.

Na ovoj utakmici neće biti kapitena Branka Lazića, dok je upitan nastup Nemanje Nedovića i Ognjena Dobrića zbog povrede.

U prvom susretu ova dva tima Baskonija je kao domaćin pobedila rezultatom 92:75.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare