SKANDALOZNA PRESUDA! Vučićević: Idem šest meseci u zatvor zbog dva tvita

Glavni i odgovorni urednik Informera Dragan J. Vučićević, gostujući u Jutarnjem programu na Hepi televiziji kod Milomira Marića, govorio je o presudi koju je dobio zbog tvitova o novinaru i nekadašnjem direktoru Televizije N1 Jugoslavu Ćosiću.

Vučićević je rekao da je Drugi osnovni sud u Beogradu poslao dopis sa nalogom za izdržavanje zatvorske kazne u periodu trajanja od šest meseci.

– Nalog za osuđenog, tj. mene, se upućuje na izdržavanje kazne, 3. aprila 2023. godine treba da se javim na služenje zatvorske kazne u trajanju od šest meseci – rekao je glavni i odgovorni urednik Informera i dodao:

– Ja sam osuđen zbog dva tvita, verovali ili ne. Dva tvita koja sam napisao o Jugoslavu Ćosiću. To je presuda koja je u međuvremenu poslata pravosnažno, na koju sam sežalio, žalbe su odbijene, osuđen sam 25. marta 2021. godine. Presudu je doneo sudija Dejan Garić, kao da sam ubio tri čoveka, ima 20 strana, u pitanju je Drugi osnovni sud u Beogradu. Kaže da sam ja kriv i da treba da idem u zatvor.

Kako je Vučićević objasnio, u presudi piše da je kriv jer je u stanju uračunljivosti svestan svog dela i njegove zabranjenosti uvredio privatnog tužioca Jugoslava Ćosića navodeći da je sluga mafijaško tajkunske hobotnice, šiptarski plaćenik i da obavlja prljave poslove za krvav keš, piše Informer.

 Ja sam osuđen za tri tvita na šest meseci zatvora, odnosno na 200.000 dinara. Odbio sam to da platim i dobio sam ovo rešenje. Odbio sam da platim jer ova presuda nema veze sa zakonom, ni sa logikom. Ja napišem tri tvita i kažem da je Ćosić šiptarski plaćenik i na sudu to dokažem – rekao je on i nastavio: 

– Informer je 2019. godine, kao i neki drugi mediji, objavio bankarske izvode gde se vidi da je kontroverzni albanski biznismen iz Tirane Baški Ulaj, koga američka federalna vlast sumnjiči i optužuje za ozbiljna krivična dela, čak ga sumnjiče i za poslove sa narkoticima. Dakle, njegova firma je uplatila firmi Jugoslava Ćosića, odnosno firmi njegovih rođaka, da bi oni za njih radili neke marketinške usluge. Logično je da kada neko prima pare od šiptara, da je on šiptarski plaćenik. 

Kako navodi, to ga je strašno uvredilo i sud u Srbiji ceni da je preživeo jezive duševne bolove i da je njegova porodica i okolina strašno zbog toga patila.

– Da li je meni to zabranjeno da mislim? Da li je ovo zemlja u kojoj se zbog verbalnog sukoba ide u zatvor? Ajdemo onda svi u zatvor. Znate li šta sve Mariću i meni pišu na tviteru, hoće li neko zbog toga u zatvor? Pa neće – rekao je Vučićević i dodao:

– Kažu da mi živimo u strašno velikoj diktaturi, u državi bez zakona, u državi u kojoj jedan ćovek o svemu odlučuje… da li neko od tih hejtera može da pokaže ovakav papir? A pišu svašta o predsedniku. Najstrašnije i najveće gadosti se objavljuju o porodici Vučić, a niko nikada nije odgovarao zbog toga. U civilizovanom svetu je to neko delo, ovde nije. Ovde je delo i ide se u zatvor zbog dva tvita. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare