ZVEZDA IZMIRILA OBAVEZE PREMA DRŽAVI! Zvezdan Terzić potvrdio: Platili smo 13 miliona evra! 

Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio je sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državi, potvrdio je direktor kluba Zvezdan Terzić.

Čelnik lidera Superlige Zvezdan Terzić je u saopštenju otkrio da je Zvezda platila 13 miliona evra poreza.

– Sa ponosom možemo da obavestimo javnost da je Fudbalski klub Crvena zvezda izmirio sve dospele finansijske obaveze prema svojoj državiKrajem decembra 2022. godine uplatili smo pet miliona evra poreskih obaveza, a danas još osam miliona evra. Dakle, ukupno je u ovoj sezoni u budžet Republike Srbije uplaćeno 13 miliona evra ili 1,5 milijardi dinara – poručio je Zvezdan Terzić.

Zvezda sve platila

Čelnik Zvezde ističe da je deo duga bio iz vremena  predhodnih rukovodstava.

– Sve ove obaveze smo isplatili iz svojih redovnih prihoda koje smo ostvarili kroz UEFA bonuse zbog uspeha u evropskim takmičenjima. Podsetimo, jedan deo duga je poticao još iz vremena prethodnih rukovodstava, a drugi deo zbog poremećaja tržista usled pandemije Korona virusa.

Terzić se zahvalio državi što je imala razumevanja.  

– Hvala našoj državi što je imala razumevanja za naša kašnjenja u plaćanju poreskih obaveza u prethodnom periodu i omogućila nam da kroz zakonski reprogram odložimo plaćanja naših obaveza. Svesni smo da je plaćanje poreza svojoj državi najveći dokaz patriotizma i zato smo ponosni što kao odgovorni ljudi i na ovaj način izvršavamo svoje obaveze. FK Crvena zvezda je uspešna i odgovorna organizacija koja 85 odsto svojih prihoda ostvaruje iz inostranstva i shodno zakonskim propisima uplaćuje novac u budžet republike Srbije. Kao sportski ambasadori Srbije ponosni smo što ćemo sedmu godinu za redom predstavljati našu zemlju u evropskim takmičenjima, od čega treći put u UEFA Ligi šampiona, prenosi Informer.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare