SVET U ŠOKU! ZELENSKI STIGAO U BAHMUT! Usred NAJŽEŠĆIH borbi sa RUSKIM snagama, lider Ukrajine posetio ISTURENE POLOŽAJE! 

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obišao je isturene položaje ukrajinske vojske u pravcu Bahmuta, saopštila je pres služba kancelarije predsednika.

U saopštenju se navodi da je Zelenski saslušao izveštaje o operativnoj situaciji i toku borbe na frontu, piše Informer. On je takođe razgovarao sa vojskom i zahvalio vojnicima što su zaštitili Ukrajinu.

Predsednik je vojnicima uručio državna priznanja.

Konkretno, orden Zlatne zvezde primio je artiljerac, kapetan Ilja Vergun , koji je dobio titulu Heroja Ukrajine. Od 24. februara 2022. godine učestvuje u sukobu protiv Ruske Federacije.

Protivtenkovske posade pod direktnim nadzorom tokom oslobađanja grada Trostjanec, Sumska oblast, učestvovale su u obuzdavanju neprijatelja u pravcu Izjuma. Jedinice pod njegovim vođstvom i uz lično učešće Ilje Verguna uništile su veliki broj neprijateljske opreme.

Pored toga, tokom radnog putovanja u Donjecku oblast, Zelenski je posetio bolnicu u kojoj se leče ranjeni vojnici, posebno branioci Bahmuta.

Predsednik je razgovarao sa vojskom i uručio im državna priznanja. Branioci su odlikovani ordenima za hrabrost III stepena i medaljama za služenje vojnog roka u Ukrajini.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare