SVE SMO BLIŽI NUKLEARNOJ APOKALIPSI! Medvedev: Nisu verovali da će se Rusija odlučiti na uzvratne mere! PRETNJA JE PORASLA! 

Isporuke stranog oružja Ukrajini približavaju nuklearnu apokalipsu, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.

– Svaki dan tokom koga se strano oružje isporučuje Kijevu u konačnom zbiru čini sve bližom upravo ovu nuklearnu apokalipsu – ocenio je Medvedev u intervjuu vodećim ruskim medijima, čiji je deo objavio na svom Telegram kanalu.

Prema njegovim rečima, pretnja od nuklearnog sukoba u svetu nije prošla, već je porasla.

– Sada je ozbiljno. Da li je prošla pretnja od nuklearnog sukoba? Ne, nije prošla, samo je porasla – rekao je zvaničnik.

On je, govoreći o ratu u Ukrajini, takođe istakao da Zapad nije verovao da će se Rusija odlučiti na uzvratne mere, ali se preračunao i sada su posledice mnogo teže, nego što su mogle biti da su sa Moskvom potpisali dokument o bezbednosnim garancijama.

Zamenica britanskog ministra odbrane Anabel Goldi izjavila je ranije da će London pored slanja borbenih tenkova „čelendžer 2“ u Ukrajinu, takođe poslati municiju, uključujući oklopne granate koje sadrže osiromašeni uranijum.

Nakon toga je predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio da će Moskva biti prinuđena da reaguje ako kolektivni Zapad počne da koristi oružje sa nuklearnom komponentom.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare