SENIDA JE POTOMAK ISTORIJSKE LIČNOSTI!? O svom poreklu nikada ne govori, a ovo su njeni koreni 

Pevačica Senida Hajdarpašić je navodno potomak Hajdar-paše Selima, koji se u XVII veku naselio na tlu današnje Crne Gore.

Senida, muzička seznacija iz Slovenije koja je osvojila region specifičnim izgledom i vokalom, trenutno je jedna od najpoznatijih izvođača sa ovih prostora baš zbog svoje autentičnosti.

Rođena je u Ljubljani, a roditelji su joj poreklom iz Crne Gore.

– Družim se sa ljudima kojima su roditelji iz raznih krajeva Jugoslavije. Moji su iz Crne Gore, tamo sam išla dva puta godišnje -istakla je svojevremeno Senidah koja retko govori o svojoj privatnosti i poreklu: 

– Intervjue i komunikaciju sa medijima pokušavam da izbegnem. Bliski ljudi znaju moju priču, ostalima o svemu govorim kroz muziku.

Porodica Hajdarpašić navodno potiče sa Bihora iz okoline Bijelog Polja.

Po pisanju medija, njihov predak je Hajdar-paša Selim. On je došao je u Bihor sultanovim beratom 1689. godine sa dvesta konjanika i 1.600. sejmena (pešaka). Rođen je u Ajvaluku, u Anadoliji. Imao je zadatak da uguši česte pubune Srba na toj teritoriji. Potomstvo Hajdar-paše je dosta brojno i ono se nalazi svuda po Crnoj Gori, Srbiji, Bosni, a dosta se njih i odselilo u Tursku.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare