Posle NBS, i Komisija za HoV odobrila rad dve domaće kriptomenjačnice: „Srbija stroža od EU“

Zamislite da vas je neko pre 10 ili samo pet godina upitao za kriptomenjačnice… Verovatno biste tu osobu pogledali belo. Naravno, govorimo o „laicima“ u oblasti finansija, tehnologija i kripto tržišta.

Oni „iskusniji“ na vreme su prepoznali potencijal alternativne, digitalne imovine. Doduše, ima i onih poput Vorena Bafeta, verovatno najistaknutijeg investitora današnjice, koji nipošto ne veruju u kripto, ali… Sto ljudi, sto ćudi.

Mi sada svedočimo usponu bitkoina i ostalih kriptovaluta, i to baš u momentu kada „pucaju“ najveće svetske banke. Dok jedna drugu obaraju poput domina, kripto pronalazi svoj put do vrha.

Dobra vest za sve ljude iz Srbije jeste da je Komisija za hartije od vrednosti dala licencu za rad još jednoj domaćoj firmi, tačnije brendu Crypto12.

Krajem decembra 2022, Vescon d.o.o., sa sedištem u Beogradu, u okviru kojeg je i rođena platforma Crypto12, dobio je potvrdu od NBS – kao dokaz da dela u okvirima zakona, te da je pouzdan kripto igrač.

Istovremeno, dozvolu za rad dobila je još jedna domaća firma, a to je MCM 965 d.o.o.

Dakle, dve firme i dve vrhovne pravno-finansijske institucije u državi. U ekskluzivnom intervjuu, koji je David Veselinović, osnivač i direktor Crypto12, dao za Telegraf Biznis – otkrivamo kako su ostvarili takav uspeh, ali i gde je kripto budućnost, odnosno koliko će na njega uticati trenutne bankarske krize.

– Mogu da kažem da su srpski propisi dosta strogi, stroži čak nego u mnogim državama članicama EU, te smo morali da ispunimo visoke standarde da bismo te dozvole i dobili – rekao nam je Veselinović, s ponosom, prenosi Telegraf.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare