OTEO I UBIO RILETA KAPETANA, PA GA ZAKOPAO U DVORIŠTU VILE: Podignuta optužnica protiv Željka Bojanića za ubistvo Rista Mijanovića 

TURSKO državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv jednog od visokopozicioniranih članova kavačkog klana Željka Bojanića, kao i protiv vlasnika italijanskog restorana u blizini njegove vile Hakana K., zbog sumnje da su učestvovali u otmici, mučenju, i ubistvu Cetinjanina Rista Mijanovića, zvanog Rile Kapetan, u novembru 2020. godine.

Kako se navodi u optužnici, Mijanović je 10. novembra ubijen, a potom zakopan u dvorištu Bojanićeve vile, koja je potom naredne godine prekopana kako bi se sakrili tragovi. Za dvojicu osumnjičenih za ovaj zločin tužilaštvo traži kazne doživotnog zatvora i navodi da se sumnja da je ovo, kao i ubistvo vođe „škaljaraca“ Jovana Vukotića u Istanbulu, u septembru 2022. godine, organizovao rođak Radoja Zvicera, Nikšićanin Radoje Živković Žuti.

– Nakon podizanja optužnice za ubistvo vođe „škaljarskog klana“ Jovana Vukotića, u naselju Šišli u Istanbulu, 8. septembra prošle godine, tužilaštvo je podiglo novu optužnicu i to za ubistvo Rista Mijanovića – preneli su turski mediji.

Misterija nestanka Mijanovića, koga je i okrivljeni svedok Srđan Lalić pominjao pred Specijalnim sudom u Beogradu kao Rileta Kapetana, čije su namamljivanje, komadanje i bacanje u more planirali u Istanbulu, rasvetljena je posle hapšenja Živkovića, pošto su kod njega pronađene fotografije golog i vezanog Mijanovića u Bojanićevoj vili.

Hakan K., koji je imao italijanski restoran u blizini Bojanićeve vile, takođe je optužen za učešće u zločinu.

Prema informacijama koje je srpska policija poslala turskim kolegama, Mijanović, za koga se tvrdi da je bio blizak „škaljarcima“, u Istanbul je došao 3. septembra 2020. i živeo je u Šišliju, kao i dve godine kasnije ubijeni Vukotić.

– Mijanovića su uhvatili u zamku, namamili ga u restoran, a potom ga oteli, mučili, ispitivali i ubili – navodi se u optužnici.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare