Oglasila se policija tzv. Kosova! Poznato šta čeka kontroverznog predsednika FSK koji je prozivao Piksija i zvao „Orlove“ u Prištinu

Predsednik Fudbalskog saveza tzv. države Kosovo Agim Ademi priveden na informativni razgovor u Prištini, a sada su poznati novi detalji.

Razlozi za privođenje Agima Ademija od strane policije za sada nisu poznati. Mediji u regionu su prethodnih godina izveštavali da je FS tzv. Kosova pod istragom tužilaštva, policije za privredni kriminal i carinske službe zbog zloupotrebe sredstava i utaje poreza.

Ademi je prošle nedelje proglašen nevinim po optužnici podignutoj protiv njega 2012. godine, za koju je prvobitno osuđen na 9 meseci zatvora, da bi potom Vrhovni sud ponovo sudio protiv njega. Na kraju ga je Osnovni sud u Prištini proglasio nevinim.

Kako navodi Syri TV, Agim je saslušavan čak četiri sata, a onda je pušten. 

– U medijima se šuškalo o mogućem hapšenju, ali je policija saopštenjem za javnost sve demantovala. FFK je već 3 godine pod istragom tužilaštva, policije za privredni kriminal i carinske obaveštajne službe zbog zloupotrebe sredstava i utaje poreza – navodi ovaj portal. 

– Policija Kosova je u popodnevnim časovima u policijskoj stanici održala saslušanje lica/službenog lica FS Kosova, koje je po nalogu tužioca pušteno na slobodu nakon saslušanja. Medijski navodi o hapšenju šefa FFK nisu tačni i nema naloga za hapšenje, ali ostavljen je poziv da se sutra pojavi u policiji na razgovoru – navodi policija tzv. Kosova zvaničnim saopštenjem., prenosi Sportal.

Želeo utakmicu sa Srbijom

Predsednik Fudbalskog saveza tzv. Kosova Agim Ademi je u jednom gostovanju vezanom za utakmicu Španije i južne srpska pokrajine izjavio kako se nada da će Srbija uskoro igrati u Prištini. Cela priča proizišla je iz razgovora o tome kako Španci nisu priznali Kosovo kao državu niti im ustupili takva poštovanja tokom utakmice kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

– Mogu da garantujem da bi odigravanje te utakmice bilo moguće i u skladu sa najvišim standardima. Uvek se trudim da ne mešam politiku i sport, ali ne mogu da dozvolim da nas iko potceni. To ne boli samo mene već i celu naciju. Kosovo priznaju UEFA i FIFA, rekao je Ademi za Tutosport 2021. godine.

Priznati od UEFA i FIFA, ali ne i od Ujedinjenih nacija, ljuti koji se trenutno pitaju na teritoriji Kosova šire opšte pomirljivu priču o tome kako sport i politika ne smeju da se mešaju, ali to ne potvrđuju delima.

Napadao Piksija

Predsednik Fudbalskog saveza Kosova Agim Ademi dao je izjavu za „Danas“ posle meča Svetskog prvenstva u Kataru između Švajcarske i Srbije jer mu je „bio neprijatno iznenađen kada je video u prenosu kako selektor „orlova“ Dragan Stojković Piksi“.

– Od legende poput Piksija nisam očekivao da će da nam psuje majku albansku. Bio je igračka legenda Jugoslavije, navijali smo za njega dok smo živeli u zajedničkoj državi, uživali smo u njegovim driblinzima i majstorijama, gledali smo ga i uživo u tadašnjoj Prvoj ligi. Mnogi Albanci s Kosova su ga voleli kao fudbalera i iznenađeni su da se on tako ponašao, i to čak na meču koji nije bio protiv Kosova nego protiv Švajcarske. Takve stvari ne priliče da uzvikuju ni navijači na tribinama, a kamoli učesnik utakmice na terenu – izjavio je Ademi.

Ademi je tada tražio i kaznu za srpskog selektora.

– FIFA i UEFA ne tolerišu nacionalizam i širenje nacionalne netrpeljivosti, ali to je sada dalje na njima kakvu će kaznu izreći. Mi smo bili neprijatno iznenađeni i zastavom (mapa Srbije sa Kosovom pre koje je pisalo „nema predaje“) u svlačionici. To zaista ne priliči fudbalerima Srbije. Mi treba te stvari da prepustimo politici i političarima da rešavaju. Sport treba da spaja ljude, a ne da pravi nacionalne tenzije i širi mržnju. Fudbaleri Srbije i Kosova trebalo bi da odigraju prijateljski meč i pokažu da fudbal i sport spajaju ljude, a ne da ih razdvajaju.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare