PRESUDA ZA UBISTVO MOMKA NA BATAJNIČKOM DRUMU: Ivan Nikitović kažnjen lečenjem u bolnici 

IVANU Nikitoviću, kojem se u Višem sudu u Beogradu sudilo za ubistvo kolege Stefana Milinkovića na Batajničkom drumu 2022. godine, odeređena je danas mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zatvorenoj ustanovi.

Kako je objasnila sudija Marina Anđelković utvrđeno je da je on izvršio ubistvo i sud nije prihvatio njegovu odbranu da je tad bio napadnut i da se branio, jer za to nije bilo materijalnih dokaza.

– Psihijatar je opisao tu njegovu bolest i da ima ideje sumanutog proganjanja,  da pogrešno tumači stvarnost i da može nekoga da smatra neprijateljem, iako to nije – navela je sudija. – U vreme izvršenja krivičnog dela bio je neuračunljiv. Mera lečenja koja mu je izrečena  preispituje  se po službenoj dužnosti svakih devet meseci.

Nikitović tu psihičku bolest ima duže godina i ranije se sukobljavao, pa mu je sud već jednom izrekao meru obaveznog prihijatrijskog lečenja, ali na slobodi.

Te noći u trećoj smeni Nikitović se sukobio sa Stefanom Milenkovićem oko posla za mašinom.  Ujutru kad su krenuli kući potukli su se ispred firme i Nikitović ga je tri puta izbo nožem u grudi i četiri puta posekao po glavi. Od tih rana Milinković je preminuo.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare