PREMINULA MAĐIONIČARKA GLORIJA DI U 100. GODINI: Dejvid Koperfild se oprostio od čuvene dame!

Glorija Di, reklamirana kao prva mađioničarka koja je nastupila na onome što će postati Las Vegas Strip početkom ’40-ih, preminula je u 100. godini.

Di je preminula u subotu u svojoj rezidenciji u Las Vegasu, rekla je LaNe Dženkins, direktorka kliničkih službi za bolnicu u Veliju, koja je bila jedna od Deinih negovateljica. U planu je i spomen obeležje.

Glorija je imala 19 godina kada je prvi put nastupila u El Rančo Vegasu 14. maja 1941. godine, a pojavila se u nekoliko filmova tokom 1940-ih i 1950-ih, uključujući „Kralja Konga“, sa Basterom Krebom u glavnoj ulozi 1952. godine.

Di se preselila iz Kalifornije u Las Vegas 1980. godine, a slavni mađioničar Dejvid Koperfild s njom se sprijateljio u kasnijim godinama, navodi Las Vegas Review-Journal.

– Glorija je bila neverovatna. Bila je šarmantna, zabavna i privlačna. A u Vegasu, kao mlada mađioničarka, sve je započela. Bila mi je čast poznavati je – rekao je Koperfild za novine nakon njene smrti.

Glorijina emisija u Roundup Room-u je prvo zabeleženo pojavljivanje mađioničara u Las Vegasu, izvestio je u nedelju Review-Journal.

– Tih dana, zaista, nije bilo Stripa – rekla je Di za novine prošlog avgusta kada je napunila 100 godina.

Nakon preseljenja u Kaliforniju, Di se pojavila u nekoliko filmova, uključujući „Meksikanu“ 1945. i kao i u naučnofantastičnom filmu „Plan 9 iz svemira“ iz 1957. godine, piše Daily Mail.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare