PANIKA U HRVATSKOJ! STIŽU POZIVI ZA RATNI RASPORED!

Veliki broj građana Hrvatske dobio je poziv na kućne adrese kako bi se javio vojnim odsecima za ratni raspored, što je izazvalo uznemirenje u toj zemlji.

Ministarstvo odbrane Hrvatske će tokom marta, aprila i maja pozvati oko 10.000 rezervista, a deo njih već je dobio pozive, kako bi im bio saopšten ratni raspored. 

Hrvatski mediji navode da je to izazvalo uznemirenje kod jednog broja građana.

Iz hrvatskog ministarstva odbrane saopšteno je da je reč o redovnim aktivnostima u vezi sa rezervnim sastavom Oružanih snaga Hrvatske.

„Razvrstani rezervisti pozivaju se u područne kancelarije za poslove odbrane kako bi im se saopštio raspored radi popune rezervnih jedinica Oružanih snaga Republike Hrvatske. Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u rezervnim jedinicama, ali im raspored nije mogao biti saopšten tokom 2020, 2021. i 2022. godine zbog pandemije kovida“, naveli su iz ministarstva odbrane. 

Pojedinačni pozivi upućuju se rezervistima (vojnici, podoficiri i oficiri), koji su odslužili vojni rok ili su bili na dobrovoljnom osposobljavanju ili u vojnoj službi, pa im je određena vojno-stručna specijalnost, do 55 godina starosti, do kada po zakonu traje vojna obaveza, navedeno je iz hrvatskog ministarstva odbrane.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare