SINIŠA MIHAJLOVIĆ BIĆE ČLAN ITALIJANSKE KUĆE SLAVNIH: Poruka koju je poslala njegova supruga Arijana lomi srca! 

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, koji je preminuo prošlog decembra posle duge borbe sa leukemijom, postaće član Kuće slavnih italijanskog fudbala.

Ogromnu čast velikanu fudbalske igre koji je punu afirmaciju stekao igrajući u Seriji A za Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter, a potom i kao trener, ukazali su uticajni ljudi iz sveta sporta u Italiji. Ime Siniše Mihajlovića naćiće se među desetoricom odbranih, piše Kurir.

Ovu vest sa oduševljenjem dočekala je i porodica Siniše Mihajlovića. Njegova supruga Arijana podelila je informaciju na društvenim mrežama, uz zajedničku fotografiju sa mužem na kojoj je pisalo:

Pored Siniše Mihajlovića u italijansku Kuću slavnih ući će – Đanfranko Zola, Zinedin Zidan, Žoze Murinjo, Alesandro Altobeli, Kristijan Đireli, Ernesto Pelegrini i Erno Egri Erbštajn.

Siniša Mihajlović karijeru je počeo u rodnom Borovu, da bi potom preko Vojvodine i Crvene zvezde, sa kojom je postao 1991. evropski i svetski prvak došao u Italiju. Ukupno 14 sezona igrao je u Seriji A, upisao je 470 utakmica i dao 76 golova. Kao trener radio je u Bolonji, Kataniji, Fjorentini, Sampdoriji, Milanu i Torinu.

Siniša Mihajlović bio je majstor slobodnih udaraca i kao igrač će zauvek po tome ostati upamćen. Bukvalno, imao je top u svojoj levici. Od 1992, kada je stigao u Romu, pa do 2006, kada je završio karijeru u Interu, Miha je dao čak 28 golova iz slobodnjaka i još je rekorder, zajedno sa Andreom Pirlom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare