UŽIVO PREDSEDNIK U SREMSKOM OKRUGU! Vučić u pogonu „Plastik Gogić“ u Inđiji: Da napravite najlepše stolice za Nacionalni stadion

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Sremskom okrugu. Predsednik je najavio da će do kraja godine obići svih 25 okruga.

Građani su se okupili u Donjem Tovarniku, gde su dočekali predsednika koji je potom razgovarao sa predstavnicima lovačkog udruženja Donji Tovarnik, udruženjem žena „Sunčev cvet“ Donji Tovarnik, a potom i obišao mini zoo vrt. Predsednik je potom stigao u Staru Pazovu gde je opišao kompaniju „Moj slatkiš“.

U Inđiji je predesednik posetio proizvodni pogon kompanije „Plastik Gogić“, a u Rumi je predviđeno otvaranje novog objekta PU Poletarac.

15.25 Predsednik u Inđiji

Predsednik Aleksandar Vučić stigao je u posetu opštini Inđija gde obilazi proizvodni pogon kompanije „Plastik Gogić“. Vučića su dočekali Slobodan Gogić, vlasnik kompanije i predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Upoznat je sa najsavremenijom tehnologijom u proizvodnji stadionskih stolica i kontejnera i kanti za smeće.

– Pa sada vidite i za Nacionalni stadion da ove stolice budu još lepše. Srećan sam što ne moramo da kupujemo od stranaca, već od naše firme – rekao je predsednik prilikom obilaska pogona za proizvodnju stolica za stadione.

Sremski okrug je jedan od najrazvijenijih, ali plate ne prate republički prosek. Potrebno je još infrastrukturnih ulaganja, poručio je predsednik.

Upitan da prokomentariše tužbu protiv autora filmu Vladalac on je rekao da nikakve tužbe neće biti.

– Neću tužiti nikoga. 11 godina to nisam radio, neću ni njih. Moj posao je da trpim, ako niste u stanju da trpite neistine i uvrede, onda nemojte da se bavite ovim poslom. Advokat je smatrao da treba da iskoristi ovlašćenje, valjda bi svako na mom mestu to uradio. Tužba je već povučena – rekoa je predsednik.

Vučić je odgovarao i na pitanja o Pokretu za Srbiju.

– Nije jednostavno voditi zemlju u ovakvim vremenima. Mislim da smo uspeli da sačuvamo stabilnost. To je kod nas nešto u prirodi.

Gabrijel Eskobar je rekao da očekuje pozitivan ishod pregovora u Ohrdu, sa kakvim porukama putujete u Severnu Makedoniju, upitan je predsednik.

– Ne putujem sa porukama, putujem da zastupam interese našeg naroda. Sve što imam da poručim, rekao sam i Lajčaku i Eskobaru u lice, a sutra ću to reću i Borelju i Kurtiju- rekao je predsednik.

Predsednik Srbije je rekao da će danas tokom posete izostati samo Irig, koji će posetiti u nedelju.

14.30 U Staroj Pazovi: Vi radite lokalne puteve, a mi kanalizaciju

Predsednik je u Staroj Pazovi obišao proizvodni pogon kompanije za proizvodnju torti i kolača, Stamevski „Moj slatkiš“. Domaćini su pokazali predsedniku kako se pravi tradicionalni hleb, ali i kako je u pogonu za kolače.

Predsednik Vučić u Staroj Pazovi

– Mnogo ste lepo ovo uradili. Ovo je čitava industrija. Super izgleda ovo što radite. Mnogo mi je drago što sam sve ovo video i želim vam puno sreće u radu – poručio je predsednik, a potom se i sam oprobao u filovanju torte.

Predsednik se potom obratio prvom čoveku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću:

– Vi radite lokalne puteve, a mi da uradimo ovaj državni put Stara Pazova-Inđija, sitnica, a jel znate koliko nam treba za Dom zdravlja, preko milijardu – kroz osmeh je konstatovao predsednik. i dodao:

– Ako opština uradi rekonstrukciju škole Pinki, mi ćemo kanalizaciju i zamenu azbestnih cevi.

Pred odlazak u Inđiju, predsednika Vučića pozdravili su i brojni građani Stare Pazove koji su mu se zahvalili na poseti.

13.35 U Donjem Tovarniku: Put će vam biti kao pista

Predsednik Vučić je najavio brojne investicije u ovo mesto, važne infrastrukturne stvari.

– Do oktobra 2024. put će vam biti kao pista. Radiće se i rekonstrukcije škola i sportskih sala, ali i izgradnja vrtića, kako više ne bi bilo lista čekanja – poručio je predsednik Vučić.

Kada vodimo mudru politiku, Srbija pobeđuje, poručio je predsednik.

– Podsetiću vas da smo do pre 10 godina imali manje plate od Crne Gore i Bosne, danas je obrnuto. Bolje smo radili i promenile su se stvari za samo nekoliko godina. Promenile su se stvari za samo nekoliko godina. Molim vas da imate poverenje. Sačuvaćemo našu Srbiju celovitu, kako piše u Ustavu, sačuvaćemo mir, mi više dece na bacanje nemamo – istakao je Vučić.

Predsednik je podsetio i da je nezaposlenost minimalna.

– Ako mislite da treba i po tom pitanju nešto da uradimo kažite – rekao je Vučić i posebno se zahvalio penzionerima.

Predsednik je potom obižao Lovačko udruženje „Donji Tovarnik“

– Prelepo je. Hvala vam na gostoprimstvu – kazao je predsednik, koji je na poklon od jedine žene, lovca, dobio „simboličnog vuka“.

Predsednik je potom porazgovarao i sa mališanima koji su ga dočekali u narodnim nošnjama.

– Još ne postoji mesto u koje sam otišao, a da mi je neko rekao da ima sve i da mu ništa mu ne treba. Obradovali su me naši lovci, ne samo zato što ništa nisu tražili, nego i zbog predivnog poklona – ovaj vuk je simbol naše borbe za razvijenu Srbiju. Hvala vam što ste vredni i što se trudite da sami stvarate, radite i privređujete, a posebno hvala ovoj predivnoj deci iz FD „Izvor“ koja čuvaju kulturno nasleđe naše zemlje. A posebne slatke muke imam sa ovolikim kolačima – da nema kamera, kako bih rado probao krofne Udruženja žena „Sunčev cvet“, poručio je predsednik.

View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

U 17.15 časova u Šidu predviđen je obilazak poljoprivrednog gazdinstva porodice Kosijer, a u 18.00 časova u Sremskoj Mitrovici obraćanje građanima.

Predsednik je najavio da će do kraja godine obići svih 25 okruga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare