UŽIVO ČARKE U SUDNICI! Hrvatin progovorio o pripremi za ubistvo Ljepoje, Miljković poručio: Jedini FOLIRANT SI TI

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo da se nastavi ispitivanje svedoka saradnika u postupku protiv Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i ostalih optuženih za sedam ubistava, trgovinu drogom i oružjem, otmice i silovanje,Bojana Hrvatina.

Pitanja bi danas Hrvatinu trebalo da nastavi da postavlja Miljković, pošto je sudija sinoć prekinula ročište u trenutku kada je najavio da će Hrvatina ispitivati o ubistvu Pink Pantera Milana Ljepoje.

14.50 – O ubistvu Ljepoje

Miljković: Prelazimo na Ljepoju. Odakle tebi saznanja o Manceu ili Zvoncetu, jel to ista osoba?

Hrvatin: U kući u Lisičjem potoku su se pominjali nadimci Mance i Zvnoce, a posle sam saznao da je to Ljepoja.

Miljković: Ko je pisao na skaju sa njim?

Hrvatin: Ne znam, verovatno ti, ti si pisao sa svima

Miljković: Reci mi ovako, ko ti je spomenuo i ko je učestvovao sve u razgovoru za Mancea ili Zvonceta?

Hrvatin: Bili ste tu ti, Veljko, Lalić, braća Budimir. Od tebe sam čuo

Miljković: Rekao si da je Lalićeva blinda određena da on kao dođe da je kupi?

Hrvatin: Ona je postavljena da je LJepoja pogleda

Miljković: Kog dana je trebalo i za koliko para da je kupi?

Hrvatin: 9. decembra, to je bilo navlačenje, bilo je bitno da dođe da je kupi, nisu bile bitne pare. Ja nisam ni planirao da ga otmem, to ste planirali Belivuk i ti

Miljković: Koliko je Ljepoja imao para kod sebe?

Hrvatin. Ne znam.

Miljković: Lalić je rekao pet ili šest hiljada dinara

Hrvatin: Ne znam, znam samo da su sve pare koje nađemo kod otetih ostavljane Vladu Draganiću (optuženi, vlasnik kuće u Ritopeku, prim.aut)

Miljković: Reci mi,molim te, jesmo li imali pripremljen plan?

Hrvatin: Jesmo

Miljković: Kako onda nismo javili tablice kojim dolazi?

Hrvatin: Nisam učestvovao u razrađivanju plana, Belivuk mi je rekao samo „radimo sve isto“

Miljković: Ko sve čeka u kući u Ritopeku?

Hrvatin: Nisam bio u kući

Miljković: Kako su bili obučeni?

Hrvatin: Ne sećam se

Miljković: A Ljepoja?

Hrvatin: Kada sam ga video prvi put imao je sivi duks s kapuljačom preko nogu, pantalone su mu možda bile iscepane

Miljković: A što smo mu prebacili duks, da se ne stidi?

Hrvatin: Bilo je hladno

Miljković: Pa šta smo brinuli da se ne prehladi, nije mi jasno

Hrvatin: Puno stvari tebi nije jasno

Miljković: Jedini folirant si ovde ti

Miljković: Kako si zaključio da je u bocama koje si preuzeo benzin?

Hrvatin: Pa Belivuk mi je rekao da idem da preuzmem dve boce benzina

14.43 – Hrvatin za govornicom

Svedok saradnik Bojan Hrvatin stao je za sudsku govornicu, a iz boksa za optužene koji je staklom odvojen iz sudnice zatvorski stražari izveli su Marka Miljkovića.

Miljković: Ovako Bojane, pre nego što pređem na Ljepoju, rekao si da je Aleksadar Vučeljić Struja brisao kamere sa stadiona?

Hrvatin: Ne znam tačno gde se nalazi prostorija, ali za otmicu Nikole Mitića smo primetili jednu kameru za koju nismo znali, a koja je mogla da snimi sve što se dešavalo u bašti restorana na stadionu.

14.35 – Prozivka optuženih

Sudsko veće je u sudnici i proziva optužene i njihove branioce, jer je uslov da se suđenje održi da svi budu prisutni. Suđenju prisustvuju i dva zamenika specijalnog tužioca, kao i treći svedok saradnik Nikola Spasojević, kum Marka Miljkovića, koji će svedočiti kada Hrvatin završi odgovaranje na pitanja.

Optuženi koji su u pritvoru Centralnog zatvora prebačeni su u pratnji policije, uz sirene koje su odzvanjale Ustaničkom ulicom.

Pitanja bi danas Hrvatinu trebalo da nastavi da postavlja Miljković, pošto je sudija sinoć prekinula ročište u trenutku kada je najavio da će Hrvatina ispitivati o ubistvu Pink Pantera Milana Ljepoje.

Ljepoja je, po optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal, poslednja žrtva zloglasnog klana koji je uhapšen 4. februrara 2021. Pink panter i Ništa, namamnjem je tako što su mu preko lažnog naloga na skaju navodno ponudilli blindirani automobil na prodaju, i kada je otišao na mesto sastanka 8. decembra 2020. izgubio mu se svaki trag. Ispostavilo se da je brutalno mučen a potom ubijen, isečen i samleven u kući u Ritopeku.

Navodno, motiv ubistva Milana Ljepoje bio je to što su pripadnici kavačkog klana sumnjali da je on jedan od organizatora neuspelog atentata na Radoja Zvicera, vođu klana, u Ukrajini 26. maja 2020. godine.

Inače, svedoku saradniku kog policija čuva i dovodi na suđenja ovo je šesti dan svedočenja. Do sada je govorio o ubistvima Zdravka Radojevića, Nikole Mitića, Lazara Vukićevića i Gorana Veličkovića, koja su obuhvaćena optužnicom, kao i likvidacijama škaljaraca u Atini i Krfu, zatim ubistvima Mila Radulovića Kapetana, Damira Hodžića i Adisa Spahića, zatim likvidaciji Ljubomira Markovića Kiće, Ljubomira Lainovića kao i pripremama ubistva kuma Milana Ljepoje, Mladena Lazarevića, koja nisu obuhvaćena optužnicom.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare