TUŽILAŠTVO JE TAKO ODLUČILO! Odbijena krivična prijava protiv Lesora, evo zbog čega se centar Partizana neće goniti!

Po završetku poslednjeg večitog derbija košarkaš Partizana Matijas Lesor udario je protivičkog igrača Filipa Petruševa, zbog čega je Crvena zvezda podbela krivičnu prijavu protic centra Parnog valjka.

Ipak, Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je tu krivičnu prijavu, uz obrazloženje da se Lesorov nasrtaj na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo „nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi ili javnom skupu“.

– Imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela.

Tužilaštvo, dakle, smatra da se Lesorov nasrtaj na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo „nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi ili javnom skupu“ koje se goni po službenoj dužnosti.

– U Lesorovim radnjama pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventulano ostvarititi i elemennti krivičnog dela „laka telesna povreda“ koje se goni po privatnoj tužbi. Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom – naveli su.

Podsetimo, košarkaš Partizana Matijas Lesor kažnjen je sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra zbog udaranja igrača Zvezde Filipa Petruševa po završetku derbija, saopštila je ABA liga.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare