DOLIJALI ZVICEROVI DOUŠNICI, IMALI RAZRAĐENU ŠEMU I ULOGE: Jedan bio ŠEF TREZORA, a EVO koji uhapšeni ima veze i sa Šarićem!

Crnogorska policija minulih dana uhapsila je svojih pet kolega i jednog biznismena iz Kotora zbog sumnje da su radili za kavački klan na čijem čelu je Radoje Zvicer.

Prema navodima crnogorskih Vijesti, ova kriminalna organizovana grupa u redovima MUP Crne Gore na kojoj su radili već duži vremenski period broji još nekoliko članova među kojima su trojica u bekstvu, a Petar Lazović se od jula prošle godine nalazi iza rešetaka.

– Lišeno je slobode više policajaca, dok se za nekoliko njih traga zbog sumnje da su plaćenici kavačkog klana. Službenici Specijanog policijskog odeljenja na području Kotora razvalili su vrata jednog stana u potrazi za policijskim inspektorom koji navodno radi za mafiju – pišu Vijesti.

– Da su bezbednjaci ti koji su prešli na drugu stranu zakona crnogorska policija otkrila je nakon što je dešifrovana Skaj komunikacija, čiju konverzaciju im je dostavio Evropol – prenose crnogorski mediji.

Pripadnici SPO-a akciju su sprovodili na teritoriji Podgorice, Cetinja i Kotora, a uhapšeni bivši i aktuelni policajci.

Grupa imala i šefa trezora

– Osumnjičeni su da su koordinisano radili i obavljali zadatke po nalogu organizatora kriminalne grupe i tako zloupotrebili službeni položaj u korist klana. Jedan od policajaca je bio takozvani „šef trezora“. On je određivao koliko će novca dobiti koji bezbednjak, u zavisnosti od pruženja usluge – kažu mediji i dodaju:

– Utvrđeno je da su kriminalci djelovali po dubini – od pozornika do policijskih starešina. Svako od njih imao je svoju ulogu, u odnosu na službena zaduženja i sektor u kom su radili. Zato se i očekuju nova hapšenja.

Kako prenose lokalni mediji, na spisku su nekadašnji komandir podgoričke policije Ivan S. i suspendovani policajac Nebojša B. za kojim se traga.

– Crnogorskim istražiteljima još 2021. godine dostavili su dopis vezan za Nebojšu B. gde se između ostalog nalazila njegova fotografija. Inače, ta dokumentacija je bila okidač za pokretanje krivičnog postupka protiv Zvicerove grupe, u kojoj su, prema tvrdnjama specijanih tužilaca, i uhapšeni policajac Petar Lazović i odbegli Ljubo Milović – pišu mediji i dodaju da je da je Ivan S. kum Ljube Milovića.

Među grupom korumpiranih policajaca lisice na ruke stavljene su i beznismenu Mileti O. iz Kotora, za koga crnogorski mediji navode da je „glavni šraf uhapšene ekipe“.

Na spisku hapšenja nalazi se i Cetinjanin B. J. za kojim se intezivno traga.

Uhapšen bivši policajac koji je čuvao leđa Šariću

– U velikoj akciji Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i službenika SPO, najpre je, pre dva dana, uhapšen policajac potražne službe Odeljenja bezbednosti (OB) Podgorica Goran S. Prema nezvaničnim informacijama, inspektori SPO-a su sa radnog mesta priveli šefa uniformisane policije OB Podgorica Darka K. – pišu Vijesti i dodaju da je Darko K. saslušan u svojstvu građanina, a zatim pušten na slobodu.

– Uhapšen je i Podgoričanin Tihomir A., kao i policajac Milan P. iz Kotora. Takođe, slobode je lišen i bivši policajac Vladimir B. koji je svojevremeno bio obezbeđenje Pljevljaku Dušku Šariću, inače, bratu Darka Šarića narko-bosa koji se nalazi iza rešetaka.

Premijer Crne Gore

Hapšenjem uzdrman kavački klan, očekujem da bude do kraja uzdrman

Premijer Crne Gore Dritan Abazovićporučio je da je ova akcija snažan udarac narko-kartelu koji se infiltrirao u redove Uprave policije.

– Hapšenjem aktivnih i suspendovanih službenika Uprave policije, jako je uzdrman kavački klan unutar sistema, a očekujem i da bude do kraja razbijen. Nepune dve godine gotovo svakodnevno doživljavamo opstrukcije u pokušajima da od ove države napravimo pravedno i na vladavini prava zasnovano društvo. Ovo će biti jak udarac za kriminalce, ali i kriminalce u uniformama, kao i poruka za sve – da mafija nije jača o države – rekao je Abazović, a prenose Vijesti.

SDT : Rezultat višemesečne akcije

Osumnjičeni bili u timu za podršku protiv kriminala

Kako Vijesti navode, deo osumnjičenih policajaca su svojevremeno bili u policijskom timu za podršku Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije dok je na njegovom bio Zoran Lazović. On je dugogodišnji funkcioner tajne i javne policije, a njegov sin Petar uhapšen prošle godine u julu i to pod optužbom da je radio za kavački klan.

– Mere i radnje koje Specijalno policijsko odeljenje preduzima po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva danas i prethodnih dana su rezultat višemesečnog rada i planiranog i koordinisanog delovanja Specijalnog državnog tužilaštva i Agencije Evropske unije za saradnju organa za sprovođenje zakona – Europol – saopštio specijalni tužilac, portparol Vukas Radonjić.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare