VAŠINGTON VEĆ IMA SPREMAN ODGOVOR NA OBARANJE AMERIČKOG DRONA: Nije nam potrebna POTVRDA RUSIJE, letećemo i dalje nad Crnim morem

Sjedinjene Američke Države će nastaviti da lete iznad Crnog mora uprkos vazdušnom incidentu sa ruskim SU-27 i američkim bespilotnim letelicama, rekao je Džon Kirbi, koordinator za strateške komunikacije Bele kuće.

„Letimo iznad ovog vazdušnog prostora godinu dana, nastavićemo to da radimo i nije nam potrebna potvrda Rusije da bismo leteli iznad međunarodnih voda“, rekao je Kirbi novinarima.

Kirbi nije govorio o tome da li Ruska Federacija svojim delovanjem želi da pošalje poruku SAD.

„Ako žele da pošalju poruku o svojoj želji da nas spreče da preletimo Crno more, to se neće dogoditi“, rekao je portparol Bele kuće, prenosi Kurir.

Kirbi je naglasio da američki avioni rade iznad međunarodnih voda Crnog mora i da će to nastaviti da rade zbog nacionalne bezbednosti SAD.

Evropska komanda Oružanih snaga SAD ranije je objavila poruku u kojoj se tvrdi da se ruski Su-27 sudario iznad Crnog mora sa američkim dronom MK-9, a bespilotna letelica je pala u međunarodne vode. Predsednik Džo Bajden je obavešten o incidentu.

Podsetimo, ruski borbeni avion sudario se danas sa dronom američkog vazduhoplovstva iznad Crnog mora nakon što je oštetio propeler drona MK-9 Reaper, a povodom incidenta oglasila se i Bela kuća.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare