UŽIVO! MILJKOVIĆ NAJAVIO DA ĆE HRVATINA ISPITIVATI 3 DANA: Nastavlja se suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka

Svedok saradnik Bojan Hrvatin koji je detaljno govorio o zločinima pripadnika kriminalnog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića danas bi pred sudom trebalo da nastavi da odgovara na Miljkovićeva pitanja.

Miljković je juče najavio da će Hrvatina ispitivati tri dana.

15.15 – Hrvatin za govornicom, Miljković nastavlja da ga ispituje

Advokat Goran Petronijević, koji brani Bojana Hrvatina prvi se javio za reč i napomenuo da je neophodno da branioci svedoka saradnika prisustvuju u sudnici i kada oni završe sa davanjem svog iskaza.

– Oni su u pritvoru, u uslovima u kojma jesu, mi smo branioci u postupku, a krivična dela za koja se terete su teška – rekao je Petronijević.

Za govornicu je izašao svedok saradnik Bojan Hrvatin, a u pratnji šestorice zatvorskih stražara uveden je u istu prostoriju i Marko Miljković koji nastavlja da ga ispituje.

15.05 – Sudsko veće u sudnici

Sudsko veće upravo je ušlo u sudnicu i počelo sa prozivkom optuženih kako bi se utvrdilo da li su svi okrivljeni i njihovi branioci u sudnici.

Inače, na osnovu sporazuma o svedočenju koji je sklopio sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, Hrvatin je dogovorio kaznu od 15 godina zatvora, ali za uzvrat mora da govori o svemu što mu je poznato o kriminalnim radnjama ove grupe.

Optuženi koji borave u Centralnom zatvoru, pod jakim merama obezbeđeja, uz pratnju policije pod rotacijama sprovedeni su u maricama u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, ispred kolje su postavljeni policajci u maskirnim uniformama, naoružani dugim cevima.

Podsetimo, osim za ubistva koja su na optužnici, Hrvatin je svedočio i o likvidacijama pripadnika škaljarskog klana u Atini i na Krfu, zatim o velikim količinama novca koje je klan dobio ali i planiranju likvidacija koje nisu izvršene.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare