UŽIVO, FSS DOBIJA PREDSEDNIKA: Džajić stigao u Staru Pazovu! Srpski fudbal će ponovo imati lidera posle dve godine 

Fudbalski savez Srbije dobiće svog predsednika posle dve godine, a to će biti Dragan Džajić.

U martu 2021. godine FSS je ostao bez predsednika kada je Slaviša Kokeza podneo ostavku nakon pet godina na čelu srpskog fudbala.

Izbornu skupštinu ćete moći da pratite uživo na Kurir sportu.

Dragan Džajić je došao u Staru Pazovu u društvu Vladimira Petrovića Pižona. Za njima je stigao i Žarko Zečević, a potom i Milovan Đorić.

U Sportskom centru FSS se nalazi i veliki broj delegata. Tu su i Nenad Bjeković, Branislav Nedimović, Tomislav Karadžić, Zoran Filipović, Nikola Lazetić, Slavko Perović i mnoge druge ličnosti iz srpskog fudbala.

Među prisutnima se nalaze i selektor reprezentacije, Dragan Stojković Piksi, kao i direktor A tima, Stevan Dika Stojaković.

Na Izbornu skupštinu je došao i Mirko Poledica, predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“. On je obavio kraći razgovor sa Darkom Tešovićem, novim trenerom Radničkog iz Sremske Mitrovice koje očekuje susret sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije.

Uoči izbora:

Početak Izborne skupštine FSS zakazan je za 14 časova u Staroj Pazovi, a legendarni Džajić je jedini kandidat za poziciju predsednika i samo formalnost ga deli od zvaničnog proglašenja.

Podsetimo, samo dan pred izbore, Nemanja Vidić se povukao iz trke.

Šta je potrebno da se izabere predsednik?

Novi predsednik FSS biraju delegati, njih 85. Kako bi se glasanje održalo, potrevno je da na Izbornoj skupštini bude prisutno 50 odsto delegata, odnosno najmanje 43.

Od broja prisutnih delegata zavisiće i broj potrebnih glasova da bi predsednik bio proglašen, ali sve to ne bi trebalo da predstavlja problem s obzirom na to da je Dragan Džajić uoči izbora dobio veliku podršku.

Jedan od najboljih srpskih fudbalera svih vremena nedavno je predstavio svoj tim i program za slučaj da bude izabran za predsednika.

UDARNA VEST.rs

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare