Željko Obradović reagovao posle skandala Lesora: „Izvinjavam se Filipu Petruševu“

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde sa 92:81 u najvažnijem derbiju u sezoni, u okviru 21. kola ABA lige.

Crveno-beli su odigrali sjajno prvo poluvreme i na pauzi su imali čak 14 poena prednosti, ali su crno-beli u nastavku uspeli to da istope i dođu do trijumfa na krilima Matijasa Lesora. Ipak, Lesor je obeležio meč i po skandaloznom ponašanju, kada je u dva navrata želeo da se fizički obračuna sa Filipom Petruševim, a na kraju je i uspeo da ga udari pesnicom u lice.

U sve se na kraju umešao i trener Partizana, Željko Obradović, koji se prvo i lično izvinio Petruševu, a potom i javno na konferenciji, i javno osudio ponašanje svog košarkaša.

– Još jednu stvar želim da istaknem, to sam rekao u svlačionici. Matijas Lesor je neverovatan čovek sa neverovatnom energijom koji daje neverovatne stvari ovoj ekipi u svakom pogledu, košrakaškom, sportskom i ljudskom. Međutim, njemu sam rekao i ovde ću ponoviti, to je bespotrebno i ja kao trener želim da se izvinim igraču Filipu Petruševu zato što ga je dva puta odgurnuo Lesor. Da li je bilo pre toga nekih stvari, ne znam, videću. Da li je bila neka provokacija, ali ni to nije razlog da se onako reaguje na kraju utakmice – rekao je Obradović, prenosi Telegraf.

Podsetimo, na kraju meča je došlo do konflikta između Lesora i Petruševa, a na kraju je Francuz uspeo i da udari Petruševa pesnicom u lice.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare