Nova bura zbog Atamana i Zvezde: Oglasila se Unija trenera Evrolige!

Posle teškog poraza od Crvene zvezde u Beogradu, glavni trener Anadolu Efesa Ergin Ataman je isključen, nakon što je dobio drugu tehničku grešku zbog protesta.

Ataman je kritikovao navijače Crvene zvezde što su ga vređali, a beogradski klub je brzo reagovao. Sada je reagovala Unija trenera Evrolige.

Ovo udruženje objavilo je saopštenje u kojem osuđuje uvrede upućene Atamanu i svim drugim osobama uključenim u utakmicu, uključujući igrače, sudije, pa čak i organizaciju Evrolige. 

– Odbor glavnih trenera Evrolige razume da navijači širom kontinenta čine naš sport jedinstvenim. Međutim, svi akteri košarke, uključujući i navijače, takođe moraju da shvate da je u današnje vreme poštovanje prema svima koji su uključeni u igru više nego ključno. 

Uvredljive uvrede bilo koje vrste ne spadaju u sport. Ono što se desilo u Beogradu protiv našeg člana Ergina Atamana, i sve što se dešava sa ostalima u drugim arenama trebalo bi da bude neprihvatljivo, po svakom standardu. Takođe, nije prihvatljivo čuti psovke na račun sudija u Kaunasu ili rukovodstva Evrolige u više dvorana. Ovo je čvrst stav koji odražava stavove svih članova i odnosi se na sve koji su deo igre, uključujući igrače, sudije, pa čak i samu ligu. Potpuno smo svesni mentaliteta i sportske kulture koji su decenijama smatrali takvo ponašanje navijača prihvatljivim i snažno osećamo da je vreme za promene – navodi se, prenosi Sportal.

Prenosimo vam zvanično saopštenje u celosti i bez redakcijskih izmena.

– KK Crvena zvezda Meridianbet primoran je da reaguje nakon neprimerenih izjava trenera Anadolu Efesa posle utakmice u Beogradu u kojoj je naš tim zasluženo stigao do pobede. Klub nikada nije, niti će podržavati uvrede i verbalne napade na bilo koga na utakmicama u ogranizaciji KK Crvena zvezda. 

Međutim, trener Anadolu Efesa svojim ponašanjem, isprovocirao je reakciju publike i navijača. Da li je to ponašanje bilo primereno, pokazalo je i kasnije isključenje trenera gostujuće ekipe, ali i neke utakmice u drugim zemljama u okviru istog takmičenja sa istim epilogom. 

Konačno, nekadašnji trener Galatasaraja „zaboravio“ je šta se dogodilo 2014.godine, zaboravio je na Marka Ivkovića, i kako je nazvao navijače i pristalice našeg kluba. Ako je on zaboravio – mi ne možemo. Sve ostalo, ide njemu na čast, navodi se u saopštenju Crvene zvezde, prenosi Sportal.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare