„OVO JE OSVETA“ Oglasila se Rusija nakon masovnih udara širom Ukrajine: Koristili smo i hipersonični raketni sistem Kinžal

Ruske oružane snage pokrenule su masivan uzvratni raketni napad na vojnu infrastrukturu Ukrajine kao odgovor na teroristički napad u Brjanskoj oblasti, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije o novim masovnim napadima u Ukrajini.

„Vazdušno, morsko i kopneno oružje visokog dometa velikog dometa, uključujući hipersonični raketni sistem Kinžal, pogodilo je ključne elemente ukrajinske vojne infrastrukture, preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, kao i energetske objekte koji ih obezbeđuju“, navodi se u saopštenju minustarstva, prenosi Blic.

Ruska vojska je uspela da pogodi sve naznačene ciljeve, prenela je saopštenje ruska agencija RIA Novosti.

Navodi se da su raketnim udarima Rusi uspeli da „unište baze neprijateljskih udarnih dronova, poremete prebacivanje rezervi Oružanih snaga Ukrajine i železnički transport stranog naoružanja, kao i onesposobe proizvodne kapacitete za popravku vojne opreme i proizvodnju municije“.

Kako je rekao ministar energetike Herman Galuščenko, pod vatrom su se našli objekti u Kijevskoj, Nikolajevskoj, Harkovskoj, Odeskoj, Dnjepropetrovskoj i Žitomirskoj oblasti, kao i u delu Zaporoške oblasti koji kontroliše Kijev. Tri termoelektrane su ozbiljno oštećene, saopštio je ukrajinski energetski holding DTEK.

Rusija je rano jutros izvršila udare na više ukrajinskih regiona, uključujuci glavni grad Kijev, crnomorsku luku Odesu i drugi po veličini grad Harkov, što je dovelo do prestanka snbdevanja električnom energijom, saopštili su regionalni zvaničnici.

Napad je izvršen na više ciljeva u gradovima koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da su eksplozije registrovane u jugozapadnom delu grada i da su spasilačke službe na terenu.

Prema poslednjim informacijama, petoro ljudi je poginulo u Lavovu, a dvoje u Hersonu tokom novog ruskog masovnog bombardovanja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare