SRBI SU DONELI SLOBODU I ONIMA KOJI JE NIKADA NISU IMALI! Martinović: Mi rezervnu otadžbinu nemamo, Srbiju moramo čuvati! 

Čast mi je da odam počast svim borcima koji su nesebično položili život za otadžbinu i koji će zauvek ostati upamćeni kao nepokolebljivi ratnici i hrabri borci za oslobođenje i očuvanje Srbije. Zahvaljujući njima, mi danas postojimo. Zahvaljujući njima, živi i naša Srbija, istakao je ministar državne uprave i lokalne samouprave dr Aleksandar Martinović u Trgovištu, na obeležavanju 79. godišnjice formiranja Osme srpske udarne brigade NOVJ u Drugom svetskom ratu.

Ministar Aleksandar Martinoć na skupu u Trgovištu
Ministar Aleksandar Martinoć na skupu u Trgovištufoto: MDULS

– Srpski narod je u 20. veku doneo slobodu i drugim narodima, onima koji je nikada nisu imali. Iz naše junačke i tragične istorije treba da izvučemo pouku da čuvamo Srbiju, jer rezervnu otadžbinu nemamo. Moramo da sačuvamo mir i da nikada više ne dozvolimo da bilo ko ugrozi nas i našu zemlju.

Ministar Martinović je dobio u Trgovištu zahvalnicu
Ministar Martinović je dobio u Trgovištu zahvalnicufoto: MDULS

U ime MDULS, primio je zahvalnicu za doprinos očuvanju tradicije i podršku u realizaciji projekata opštine Trgovište, a potom poručio da je briga o jugu zemlje zadatak Vlade Srbije, koja će učiniti sve da ljudi žive bolje i kvalitetnije i da se smanje ekonomske razlike.

Očuvanje mira i bolji život građana je prioritet, poručio je ministar
Očuvanje mira i bolji život građana je prioritet, poručio je ministarfoto: MDULS

– Politika koju vodi Vlada i naš predsednik Aleksandar Vučić insistira na tome da se sva nerešena spoljna pitanja na ovim prostorima reše mirom i dijalogom, bez bilo kakvih sukoba. Kada predsednik Vučić kaže da nam treba istorijsko pomirenje sa Albancima, to znači da je i nama i njima potreban mir, da nemamo pravo da ponavljamo greške iz prošlosti i da je naša obaveza da sarađujemo i borimo se za ekonomski razvoj.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare