Komisija ispitala slučaj SMRTI TRUDNICE ISIDORE iz Užica, evo šta su zaključci 

„U lečenju Isidore Puzović (25) iz Užica, trudnice koja je u petak rano ujutru preminula u užičkoj Opštoj bolnici, nije bilo propusta“, utvrdila je danas Komisija o unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada, formirane odlukom vršioca dužnosti direktora Zdravstvenog centra Užice dr Nataše Gagović.

„Komisija je mišljenja da su svi dijagnostički i terapijski pustupci sprovedeni u interesu pacijentkinje, a u skladu sa medicinskim postulatima“, navodi se u izveštaju u koji je „Blic“ imao uvid.

U istom dokumentu konstatovano je da je, takođe danas, obavljen inspekcijski nadzor od strane zdravestenog inspektora i da je u petak urađena odbukcija tela pacijenktinje o kojoj će izveštaj dostaviti patolog.

Isidora Puzović, koja je bila u šestom mesecu trudnoće, usled zdravstvenih komplikacija javila se u četvrtak na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice Užice gde je ultrazvukom konstatovano da fetus koji je nosila nije živ. Odmah je izvršen porođaj posle koga je je vraćena na odeljenje.

Međutim, u večernjim satima stanje joj se dodatno pogoršalo i pala je u komu iz koje se nije probudila. U narednih nekoliko sati lekari su je tri puta reanimirali, maltene svi doktori koji su te noći dežurali u bolnici bili su uključeni u njeno lečenje. Na žalost, mladoj Užičanki koja se udala 15-ak dana ranije, nije bilo spasa, preminula nedugo posle treće reanimacije.


UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare