„KIJEV JE VEĆ IZGUBIO!“ Češki GENERAL otkrio TAJNU uspeha „SMRTONOSNE“ ruske taktike, tvrdi da je ZELENSKOM postavljen VOJNI ULTIMATUM?! 

Ukrajina je izgubila mogućnost da vrati izgubljene teritorije – Oružane snage Ukrajine trpe neuspehe, izjavio je bivši šef vojne obaveštajne službe Češke, general Andor Šandor za češki „Parlamentarni list“.

– Ruska taktika je smrtonosna za ukrajinsku vojsku. Svakodnevnim artiljerijskim granatiranjem i kratkim naletima oni drže ukrajinsku vojsku u napetosti, teraju ih da neprestano vode borbe i da trpe maksimalne gubitke – ocenio je Šandor. 

Kako je dodao, vojna tehnika koju Zapad isporučuje Kijevu stiže sa zakašnjenjem i ne pokriva sve potrebe ukrajinske vojske.

– Zapadni saveznici često nemaju toliko tehnike i, što je najvažnije, municije koliko je potrebno Ukrajincima – ističe general.

Po njegovom mišljenju, Kijev je strateški već izgubio u sukobu, a ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom u kuloarima postavljaju vojne ultimatume. 

Podsetimo, Moskva je više puta upozoravala da zapadna vojna pomoć Ukrajini ne donosi ništa dobro i da samo produžava sukob. 

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare