CELA AMERIKA JE NA NOGAMA! Na adresu Bajdena stiglo ŠOKANTNO pismo – Novak je GOSPODIN, dozvolite mu da se takmiči u Majamiju!

Prvi reket sveta Novak Đoković uložio je žalbu kako bi mu bio dozvoljen ulazak u SAD, međutim ta molba naišla je na crveno svetlo, pa su veoma male šanse da Novaka gledamo na predstojećem turniru u Majamiju.

Povodom celokupne situacije, američki senatori Rik Skot Marko Rubio su napisali pismo, i poslali ga na adresu Bajdena.

– Dragi predsedniče Bajden,

Skrenuta nam je pažnja da je naša administracija odbila zahtev da se odustane od trenutno obavezne vakcinacije stranih turista za ulazak u SAD, koji je podneo najbolje rangirani teniser planete Novak Đoković. Pišemo Vam sa namerom da dozvolite njegovo izuzeće, koje je neophodno da bi se gospodin Đoković takmičio na mastersu u Majamiju, koji će biti održan u Floridi 19. marta 2023. godine.

Septembra 2022. godine ste čitavoj državi objavili u 60 minuta da je pandemija koronavirusa gotova i ranije ove godine je doktor Entoni Fauči objavio naučni članak koji pokazuje da pokazuje limitiranu efikasnost vakcina u zaštiti od respiratornih patogena, kao što je taj novi virus. U svetlu ovih promenjenih okolnosti koje ste priznali V i Vaša sopstvena administracija sadašnje restrikcije za putnike iz inostranstva koji ulaze u SAD deluju zastarele i spremne za povlačenje.

Gospodin Đoković je sportista svetske klase, u najboljem je fizičkom stanju i nema visok rizik od ozbiljnih komplikacija od virusa. Deluje nelogično i neusklađeno sa mišljenjem vaše administracije da mu se ne dozvoli da uđe u SAD i da nastupi na profesionalnom turniru. Manjak rizika po javno zdravlje, zajedno sa čistim benefitima njegovog učešća na turniru, to bi bio veliki pokretač naše lokalne ekonomije i treba napraviti odluku koja će biti presedan za ostale u toj poziciji. Nadamo se da će doći do potpunog povlačenja obavezne vakcinacije za strane turiste koji žele da legalno uđu u našu veliku državu.

Pozivamo Vas da odmah dozvolite gospodinu Đokoviću oslobađanje od obavezne vakcinacije za strane putnike, kako bi mogao da se takmiči na mastersu u Majamiju.

Iskreno,

Rik Skot i Marko Rubio – stoji u pismu.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare