„Otac je goreo na terasi, probao je da dođe do dece, onda je skočio“: Potresna ispovest komšija

Stanari zgrade u kojoj je jutros četvoro dece stradalo u požaru, kažu da je otac pokušavao da izbavi mališane preko terase, dok je i sam goreo.

„Probudile su nas sirene Hitne pomoći, vatrogasci i policija i kad smo pokušali da izađemo iz zgrade, vatrogasci su nam rekli da se vratimo u stan jer se dogodio požar i da ima stradalih“, rekao je jedan od stanara za Kurir.

On kaže da se jak miris paljevine osetio u celoj zgradi, koja je bila puna crnog, gustog dima.

Komšije su zanemele kada su saznali da su deca stradala.

„Naježili smo se, kolika tragedija nas je zadesila. Komšinica je slučajno prolazila pored zgrade i videla oca dečice kako gori na tereasi. Čovek je živ goreo, vatra mu je bila na telu! Dozivao je pomoć, a pokušao je i da otvori vrata terase kako bi došao do svoje dece i spasi ih, ali nažalost nije uspeo, i pošto je i sam goreo skočio je sa terase“, tvrdi jedan od komšija.

Neko od slučajnih prolaznika je utrčao u zgradu i pokušao da pomogne nesrećnim ljudima, a cela scena je jezivo delovala.

„Otac, inače poreklom iz Egipta zadobio je teške opekotine i on je hitno transportovan za Beograd, dok je majka dečice, inače rođena Pazarka zadobila lakše povrede i nalazi se u pazarskoj bolnici“.

Prema njegovim rečima, porodica se u zgradu doselila pre godinu dana.

„Čuli smo da im je stan kupio njen ujak. Skućili su se tu, i bili su pomalo zatvoreni, a pričali su isključivo na engleskom. Povređena žena je najbolji student na medicini, ali nije još uvek završila za doktora, mislim da je to ostavila po strani zbog dece“, rekao je komšija za Kurir.

Komšinica kaže da je ovo nezapamćena tragedija u Novom Pazaru.

„Molimo se da oni prežive, a kako će da žive s tim da su izgubili decu, zaista ne znam. Poslednji put dečicu sam videla prekjuče kada su mi mahali, a njihova majka mi se tada ljubazno javila i pitala kako sam. Udelila mi je tada i kompliment kako sam se lepo sredila“, priča komšinica.

Stanari zgrade kažu i da je porodica planirala da proda taj stan i odseli se. Naime, majka mališana je navodno jednom prilikom komšiji rekla da bi želela da proda stan, a on joj je rekao kada to bude želela da učini, da mu se obrati jer bi ga on kupio.

„Eto, možda je sudbina tako htela, da su se možda preselili bili bi živi. Prokleta sudbina“, kaže komšinica.

Požar je, podsetimo, buknuo oko 7 sati u Ulici 12. Srpske brigade u Novom Pazaru. U požaru je stradalo četvoro mališana, beba stara šest meseci, blizanci stari tri godine i petogodišnje dete.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare