TUGA U UŽICU Sahranjena preminula trudnica Isidora, ispratili je porodica i brojni sugrađani 

Isidora Puzović (25) iz okoline Užica koja je preminula u noći između četvrtka i petka u užičkoj bolnici, u šestom mesecu trudnoće, sahranjena je danas na groblju Sarića osoje.

Na večni počinak nesrećnu mladu ženu ispratile su suprug Jovan, roditelji Jasmina i Ratko, brat Ivan, porodice Mićić i Puzović, kao i mnogo sugrađana.

Rezultati obdukcije tela tragično preminule mlade žene u šestom mesecu trudnoće otkriće razlog Isidorine smrti. Tada će svoje zaključke izneti i stručna komisija, kako bi se znalo da li je u lečenju bilo propusta.

Prema prvim i nezvaničnim informacijama, ona je preminula od sepse, koja se javila nakon smrti ploda.

– Trudnica je primljena u bolnicu u teškom opštem stanju u 17.49 časova. Bila je u šestom mesecu trudnoće, dete nije davalo znakove života. Preduzete su sve mere da se život trudnice spase, po prijemu obrađena je laboratorijski i klinički, konsultovani su potrebni specijalisti. Pacijentkinja i dete su nažalost preminuli. Do smrtnog ishoda došlo je u 3.35 posle ponoći – rekla je dr Nataša Gagović, direktorka Opšte bolnice u Užicu.

Prema pisanju medija, ona se udala pre dve nedelje.

Podsetimo, mlada žena koja je bila u šestom mesecu trudnoće u četvrtak oko 17 sati, u jako lošem stanju, sa povišenom temperaturom i žaleći se na mučninu, primljena je na Ginekološko odeljenje. Ultrazvukom je odmah utvrđeno da je plod od 23 nedelje koji je nosila mrtav, zbog čega su ginekolozi morali da izazovu porođaj posle koga je vraćena na Odeljenje ginekologije.

Trudnica je podvrguta daljim terapijskim merama, ali joj se nešto kasnije zdravstveno stanje opet pogoršalo, temperatura joj je još više skočila i pala je u komu zbog čega je prebačena na Centralnu intenzivnu negu. Oko 23 sata je počela dramatična bitka bolničkog osoblja za život žene.

Dežurni ginekolozi su pozvali anesteziologe, interniste, infektologe, transfuziologe, bila je spremna i hirurška ekipa. Od kuće su u bolnicu došli i načelnik i zamenik ginekološkog odeljenja da pokušaju da spasu trudnicu. Skoro sve od lekarskog osoblja što je dežuralo prošle bilo je angažovano na lečenju 25-godišnjakinje.

Od kada je Isidora pala u komu više se nije probudila. Lekari su je reanimacijom tri puta vraćali u život, poslednji put oko tri sata iza ponoći, činili su sve što je bilo u njihovoj moći, ali nije vredelo. Nedugo posle treće reanimacije, trudnica je preminula.

UDARNA VEST.rs


Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare