Suze, nemoć i velika tuga: Sahranjena preminula trudnica iz Užica, tuga obavila grad na Đetinji 

Po prijemu u bolnicu konstatovano je da dete ne daje znakove života

I.P. (25), koja je preminula u noći između četvrtka i petka u Opštoj bolnici u Užicu, u šestom mesecu trudnoćesahranjena je danas na groblju Sarića osoje, prenose Novosti.

Na večni počinak ovu tragično preminulu mladu ženu ispratile su stotine sugrađana, suprug Jovan, roditelji Jasmina i Ratko, brat Ivan, porodice Mićić i Puzović…

Suze, nemoć i velika tuga na licima Užičana, današnja su slika su grada na Đetinji. Isidora će ostati upamćena, kažu njeni poznanici, kao nasmejana, vedra i čestita mlada žena.

Prethodnog dana izvršena je obdukcija tela nesrećne žene, kako bi se utvrdio uzrok smrti. Odgovore na brojna pitanja daće izveštaj patologa koji će biti poznat u ponedeljak. Tada će svoje zaključke izneti i stručna komisija, kako bi se znalo da li je u lečenju ove mlade žene bilo propusta.

Podsetimo, Isidora se udala pre petnaestak dana, sa suprugom Jovanom očekivala je prinovu. U šestom mesecu trudnoće, stvari su krenule po zlu.

– Dana 2. marta 2023. god u 17:49 časova na odeljenje ginekologije OB Užice primljena pacijentkinja I. P. (25) god. u teškom opštem stanju u šestom mesecu trudnoće. Po prijemu obrađena klinički i laboratorijski. Konsultovani su potrebni specijalisti. U 3.35 sledećeg dana dolazi do smrtnog ishoda. Nakon kliničke obdukcije ćemo imati više informacija – saopštila je direktorka ove ustanove Nataša Gagović za Telegraf.rs.

Kako su lekari naveli, po prijemu u bolnicu, prvo je konstatovano da dete ne daje znakove života. Uoči tragedije, radila je u jednom kafiću, čekajući da protekne vreme do porođaja.

– Svi su u šoku, niko ne može da veruje da je ovako strašna tragedija zadesila mlade ljude – kažu poznanici preminule trudnice.

Ispitati sve okolnosti

Udruženje „Mame su zakon“ pozvalo je ministarku zdravlja prof. dr Danicu Grujičić i njeno ministarstvo da ispitaju sve okolnosti u vezi sa smrću trudnice. Od ministarstva zahtevaju da se sa zdravstvenim osobljem još jednom prođe kroz sve procedure koje se odnose na brigu o trudnicama i porodiljama.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare