Završena obdukcija bebe nađena u zamrzivaču u Zemunu: Čeka se još jedan detalj za optužnicu protiv majke

Obdukcija bebe čije je telo, krajem januara ove godine, nađeno u zamrzivaču u kući u Zemunu je završena na Institutu za sudsku medicinu, ali je naređena histopatološka analiza koja jedino može da potvrdi da li je dete rođeno živo, saznaje „Telegraf.rs“.

Analiza je u toku, i prema rečima našeg izvora, ona će biti gotova za najviše dva meseca.

– Kada se utvrdi da li dete živo ili mrtvo rođeno tužilaštvo će odlučiti da li će podizati optužnicu protv majke – objašnjava naš izvor.

Istraga

Lidija M. (47) majka bebe koja je nađena u kući u kojoj žive njen suprug Zoran M. (62) i njihovo četvoro dece ispitana je, pre više od mesec dana, u  svojstvu građanina u policijskoj stanici u Zemunu. Kako smo tada objavili, ona je priznala da je novorođenče njeno i rekla je da ga je rodila mrtvo.

„Lidija je priznala da je beba njena, ali je rekla da ju je rodila mrtvu. Međutim, to još uvek ne znamo dok se ne završi obdukcija. Videćemo da li ju je ubila po rođenju. Ako jeste, Lidija ide u zatvor za ubistvo, za sada je u pritvoru. Takođe je rekla da je sakrila telo jer niko od njenih ukućana nije znao da je trudna, pa da nije znala šta da radi, te ju je stavila u zamrzivač. Ubrzo nakon tog porođaja ona je otišla iz kuće i ostavila svoju porodicu“, rekao nam je sagovornik blizak istrazi.

Podsetimo, telo je nađeno u kući u Zemunu u kojoj je ona živela do maja prošle godine, a u kojoj su ostali Zoran i njihovo četovoro dece.

Otac

Prema Zoranovim rečima, zamrzivač su inače otvarali samo on i supruga.

„U ćošku sam video neki smotuljak u peškiru i u nekoliko kesa. Otvorio sam, ličilo mi je na bebicu. Deca inače ne otvaraju zamrzivač, samo frižider. Supruga i ja smo koristili zamrzivač, deca ne“, rekao je on za Telegraf.

Otkriva da su on i supruga imali nesuglasice. Ona se, navodno, viđala sa drugim muškarcima.

„Supruga koja je otišla i ja smo imali nesuglasice, imamo četvoro dece… Supruga ne živi ovde od maja meseca, a ja živim ovde od kada je kuća napravljena, 60 i nešto godina… Sa suprugom nisam sada došao u kontakt, poslednji put smo se videli kod notara kada mi je trebao letos potpis da vodim decu u Crnu Goru“, rekao je on.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare