SRBIJA DOBIJA NOVI AERODROM, JEDINI PUTNIČKI NA SEVERU ZEMLJE Pista će biti duga 1.200 metara, uskoro će se sletati u OVOM GRADU

Grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne regulacije aerodroma Grada Kikinde.

Kako je navedeno u planu koji je izradio Zavod za urbanizam Vojvodine, a naručio Grad, aerodrom će se graditi jugozapadno od Kikinde neposredno uz državni put Ib reda br. 13, na pravcu ka naselju Bašaid.

Postojeći aerodrom Kikinda (Drakslerov Salaš) je, dodaje se, sportsko poljoprivrednog karaktera i sa svojom travnatom pistom i tehničkim karakteristikama ne ispunjava uslove za odvijanje civilnog putničkog saobraćaja.

„Iz tog razloga predviđa se izgradnja savremenog aerodroma koji će ispunjavati uslove za odvijanje putničkog saobraćaja. Aerodrom će biti dimenzionisan tako da bude odgovarajućeg kapaciteta i namene„, navodi se u dokumentu.

U planu je, precizira se, opremanje savremenog vazdušnog terminala, orijentaciona površine kompleksa 10,51 ha, sa poletno-sletnom stazom dužine oko 1.200 i širinom od 30 m.

Za kompleks aerodroma je izrađena tehnička dokumentacija, na nivou Idejnog i Glavnog projekta.

Inače, prostor budućeg aerodorma obuhvata površinu od oko 54,24 ha, a predmetne parcele (izuzev parcela na kojim se nalazi postojeći sportski aerodrom) se trenutno koriste se kao obradivo poljoprivredno zemljište i Prostornim planom Kikinde namenjene su za poljoprivrednu proizvodnju, piše Kurir.

Plan je na javnom uvidu do 16. marta.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare