POTRESNO! ZAVRŠAVA SE IDENTIFIKACIJA POGINULIH U SUDARU VOZOVA: Roditelji će tela dece dobiti u zapečaćenim kovčezima!

U celoj Grčkoj vlada velika žalost za 57 ljudi koji su na tragičan način izgubili živote u smrtonosnoj nesreći sa sudarom vozova u Tempeu, dok se istovremeno nastavljaju pretresi u vagonima kobnog voza.

Kako prenose grčki mediji, završava se proces identifikacije poginulih .

U međuvremenu, duboko je tužno čuti da rođaci žrtava nesreće primaju tela svojih najmilijih u zapečaćenim kovčezima. Juče je zamenica ministra zdravlja Mina Gaga najavila da će se identifikacija obaviti putem DNK, kako se rođaci ne bi suočili sa telima svojih najmilijih u ovoj situaciji, prenosi onlarissa.gr.

„Proces identifikacije traje dugo i radi se u saradnji sa Kriminalističkom policijom. To je traumatično za rođake. Čekamo rezultate identifikacije. Odluka je da rođaci ne vide tela, da ne stupe u kontakt sa svojim najmilijima koji više nisu živi“, rekla je Mina Gaga za Skaj.

Od četvrtka kasno popodne prvi rođaci nastradalih počeli su da se obaveštavaju o rezultatima identifikacije, prenosi Kurir.

Rodbinu žrtava, kada se identifikacija završi, obaveštava šef tima za identifikaciju EL.AS. i specijalista psiholog Policije i u toku je proces prijema tela.

Primopredaja tela rodbini obaviće se kada se ceo proces završi. Identifikovano je više od 30 žrtava

Broj identifikovanih tela od ukupno 57 mrtvih premašio je 30. Uzorak DNK dalo je pedeset dvoje rođaka putnika, dok je 55 uzoraka uzeto sa leševa.

Spasioci su prikupili oko 18 kesa ljudskih delova iz kojih su naučnici uzeli 26 uzoraka. Prema policijskim izvorima, čak i ako je telo bilo moguće identifikovati, identifikacija je morala da se izvrši metodom DNK.

Od sada će se svaki od putnika koji nije identifikovan, smatrati nestalim.

Posle identifikacije, obaveštavaju se rođaci, dok će od danas početi isporuka tela porodicama, nakon potrebne administrativne procedure – npr. izdavanje izvoda iz matične knjige umrlih.

Brzi putnički voz sudario se direktno sa teretnim vozom u blizini grada Larise u noći između utorka i srede. U putničkom vozu je bilo oko 350 putnika.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare