FILMSKA PLJAČKA „PINK PANTERA“ U ATINI: Četvorica SRBA opelješila zlataru za 24 ROLEKSA! Naoružali se KALAŠIMA 

Četvorica Srba, navodni pripadnici bande „Pink Panteri“ i jedan Grk akteri su filmske pljačke zlatare u Atini 20. decembra. Oni su, naoružani kalašnjikovima, uspeli da odnesu 24 roleks sata vredna 135.000 evra.

– Kao članovi grupe koja upala u radnju u centru grada identifikovano je ukupno pet osoba, a uhapšeni su jedan Srbin i Grk protiv koji se terete za organizovani kriminal, razbojništvo, tešku krađu u saučesništvu kao i za kršenje zakona o oružju – piše grčki medij Protothema.

Kako navode, deo bande je bio muškarac S.P. (63) koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu.

– Organizacija je bila strukturisana u okviru transnacionalnih kriminalnih grupa i organizacija balkanskog organizovanog kriminala, među kojima istaknuto mesto zauzimaju Pink Panteri. Karakteristično je da je srpski vođa grupe uhapšen zbog razbojništva koje je počinio 2017. godine u zlatari u Švajcarskoj, ali i zbog učešća u pljački zlatare 2016. godine u Sloveniji – navodi grčki medij.

Kako je utvrđeno, pripadnici navedene grupe su nabavili neophodnu opremu, a to su puške, čekić, i maske i zajedno su odlučili da počine razbojništvo u zlatari kao i krađu motora koji su korišćeni prilikom izvođenja pljačke.

– Kako bi otežali lociranje i povezivanje sa krivičnim delima, trojica Srba, ušli su na teritoriju Grčke i tamo boravili za vreme razbojništva, a napustili su je neposredno nakon izvršenja. Osim toga, boravili su u kratkoročnom iznajmljenom stanu u Atini na nekoliko dana, koji je korišćen kao „baza“ za članove organizacije – navodi se.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare