JESAM LI JA SLEDEĆI, HOĆETE LI I MENE DA UBIJETE? Svedok-saradnik i Rastin telohranitelj, evo zašto je MISLIO DA ĆE GA LIKVIDIRATI

Svedok saradnik Nikola Spasojević (32), koji je pre hapšenja bio telohranitelj repera Stevana Đurića Raste, ispričao je na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal da je bio prestravljen od Marka Miljkovića i Veljka Belivuka i da je konstantno bio u panici da će i njega da ubiju, ali je priznao da je sa njima učestvovao u najtežim krivičnim delima. Tokom svedočenja je naveo i da zbog prizora koje je gledao ali i iz straha, nije mogao da spava.

Progovorio

Spasojević, koji je inače i Miljkovićev kum, osim o ubistvima Nikole Mitića,Gorana Mihajlovića i Gorana Veličkovića i Aleksandra Gligorijevića, priznao je i svoju ulogu u likvidaciji „škaljaraca“ Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu u leto 2020., kao i ubistvo Vlastimira Miloševića 2017.

Ubistvo na Krfu

Plašio sam se za život

Spasojević je objasnio istražiteljima da je na Krfu bio angažovan za donošenje hrane egzekutorima, koji su pred vilom ubili Kožara i Hadžica, te da je i to podgrejalo njegove slutnje da bi mogao da bude ubijen:

– Nisam smeo nikome da prijavim to, jer znam da imaju svuda veze u policiji i da imaju veze s kavačkim klanom, tako da nisam smeo ni neka druga dela da prijavim nekome jer sam se bojao za život, jer su mi u više navrata na perfidan način rekli da cu loše proći, jer sam odustao na Krfu – navodno je rekao Spasojević, prenosi Kurir.

Spasojević je, podsetimo, uhapšen 4. februara i u početku se branio ćutanjem, ali je kasnije odlučio da progovori o svim krivičnim delima sa kojima je upoznat. On još nije svedočio javno pred sudom, već će to učiniti posle drugog svedoka saradnika Bojana Hrvatina.

– Spasojević je detaljno govorio o tome kako se odazivao na svaki poziv Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prikrivao dokaze u slučaju ubistva Nikole Mitića 10. avgusta 2020. tako što je po naređenju vođa klana sekao sekirom trosed, krečio prostorije na stadionu Partizana u kojima je bilo krvi posle otmice Mitića. Pomenuo je i ubistvo Gorana Veličkovića, koja se dogodilo pre toga, ali i prvu likvidaciju obuhvaćenu optužnicom, Gorana Mihajlovića u aprilu 2019. – podseća sagovornik Kurira.

Vodio nalog Principima

Rastin bivši pripadnik obezbeđenja, prema tvrdnjama drugog optuženog svedoka Bojana Hrvatina, kum je Marka Miljkovića i bio je zadužen za vođenje Instagram naloga navijačke grupe Principi, koju su Belivuk i Miljković, prema navodima tužilaštva, formirali kao paravan za vršenje krivičnih dela. – Kada je uhapšen imao je nevenčanu suprugu, koja se u to vreme, pre nego što je sklopio sporazum pohvalila da joj je za godišnjicu poslao 101 ružu. Međutim, u međuvremenu ga je ostavila i našla novog dečka – navodi sagovornik Kurira.

Ja ne smem

Inače, fotografije poznatog repera i bivšeg muža Ane Nikolić sa Spasojević, koji mu je bio telohranitelj, snimljene su mesec dana kasnije, u maju 2019. – Baš u to vreme, prema sopstvenom priznanju, živeo je u strahu da će on da bude sledeća žrtva. Na saslušanju je ispričao da mu je Belivuk u aprilu 2019, tražio da nabavi pesak, najlone, kombinezone, ali i da je jednu noć proveo u kući strave u Ritopeku kada je otet Mihajlović, ali i da je kasnije sa Belivukom i Miljkovićem prebacio njegovo telo u vikendicu u Surduk, gde je mladić i spaljen. Ispričao je da je čak Belivuku poslao poruku u kojoj ga je direktno pitao „samo mi reci, da li sam ja u pitanju“, kao i da mu je Belivuk rekao da dođe da razgovaraju ali da mu je odgovorio „ja ne smem, ja sam pi..a“ – podseća sagovornik Kurira i dodaje da je baš svedočeći o tom periodu Spasojević rekao:

– Generalno sam se bojao za svoj život pošto sam bio umešan u ubistvo Vlastimira Miloševića, gde sam im rekao da se bojim da ce i mene ubiti, na šta su oni mene ismejali.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare