DOŠAO NA AERODROM SA EKSPLOZIVOM U TORBI, KAD SU GA PROZVALI POSLE SKENERA POKUŠAO DA POBEGNE: Uhapsio ga FBI

FBI je uhapsio čoveka koji je navodno doneo eksplozivnu napravu na aerodrom u Pensilvaniji. 40-godišnjak je stavio uređaj u svoj čekirani prtljag i prijavio se za let za Orlando na Floridi.

Mark Mafli, 40, prijavio je svoj prtljag na aerodromu Lehigh Vallei kao i svaki drugi putnik i prijavio se za let Allegiant Air 201. Međutim, Rafli je u svom prtljagu imao nešto što drugi putnici uglavnom nemaju – eksplozivnu napravu.

Napravu su primetili zvaničnici TSA tokom rutinske inspekcije, stručnjaci FBI, uključujući tehničara za bombu, pozvani su da pregledaju uređaj, a od Maflija je preko zvučnika zatraženo da se javi u jednu od kancelarija.

Istrčao je sa aerodroma pet minuta nakon što su ga pozvali. Kasnije tokom dana, međutim, ušao je u trag u svojoj kući u Lansfordu u Pensilvaniji i priveden.

Tehničar FBI-ja za bombe Džered Vitmijer rekao je da su fitilj i prah pronađeni u podlozi osumnjičenog kofera.

Veruje se da prah sadrži granule koje se koriste u pirotehničkim proizvodima“, navodi se u sudskom dokumentu FBI. „Ova vrsta prašine je podložna paljenju usled toplote i trenja i predstavlja značajan rizik za avion i putnike.

U torbi su pronađeni i konzerva butana, upaljač, cev sa ostatkom belog praha, akumulatorska bušilica i dva prekidača.

Mafli je optužen za posedovanje eksploziva na aerodromu i pokušaj da postavi eksplozivnu napravu u avion.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare