Bolnica i Dom zdravlja u Čačku postaju Zdravstveni centar, Grujičić: Zaslužuju da imaju magnetnu rezonancu 

Čačak zaslužuje da ima magnetnu rezonancu u državnoj zdravstenoj ustanovi, a nadam se da ćemo moći da obezbedimo i još jedan skener za Opštu bolnicu, izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujićić prilikom obilaska ove ustanove pre dva dana.

–  Čačak ima mnogo pacijenata koji bi trebalo da budu snimljeni, a iako je magnetna rezonanca posebna tehnologija koja zahteva mnogo više vremena nego skener, ovaj grad ima odličan tim radiologa koji je u stanju da savlada tehnologiju i zato planiramo ove nabavke. Prvi put sam posetila Opštu bolnicu i Dom zdravlja u Čačku i nadam se da će u perspektivi, sa promenom Zakona o građevini, ove dve ustanove činiti jedan Zdravstveni centar i da ćemo imati mogućnost da ove zgrade koje već postoje opremimo tako da najveći broj pacijenata neće morati da putuje u druge centre – rekla je prof.dr Grujičić, a objavljeno je na njenoj Instagram stranici.

Ona je obišla bolnička odeljenja sa kolegom direktorom dr Dejanom Dabićem i dobila podatke da nedostaje kadar, iako je svega nekoliko lekara u Čačku na birou rada.

– Oni bi trebalo da se jave ili direktoru bolnice ili direktoru Doma zdravlja i odmah mogu da počnu sa poslom. Na psihijatriji nedostaje kolega, na ginekologiji babice, pa je moj poziv i mladim sestrama koje su babice – javite se, a naš zadatak na nivou Ministarstva zdravlja i Ministarstva finansija biće da to odobrimo i mislim da neće biti problema. Ministarstvo zdravlja radiće na tome da obezbedi još bolje uslove za rad u vidu potrebne opreme pre svega za odeljenje hirurgije Opšte bolnice u Čačku, to je potrebno i pacijentima i kolegama lekarima i sestrama – istakla je ministarka zdravlja.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare