ON KAO DA NIJE 130. IGRAČ SVETA! Novak ODAO PRIZNANJE današnjem protivniku, nije očekivao takav otpor – Zadavao mi je probleme!

Namučio se Novak Đoković u prvom kolu Dubaija, ali je nakon velike drame uspeo da pobedi sjajnog Čeha, Tomasa Mahača sa 2:1 u setovima ( 6:3, 3:6, 7:6 ).

Nakon meča, Novak je pohvalio svog današnjeg protivnika.

– Tomas nije igrao kao 130. igrač sveta. Igrao je fantastično i zaslužio je veliki aplauz. Zadavao mi je probleme, ali kada je bilo važno, pronašao sam pravu brzinu – rekao je Novak posle napornog meča.

Srpski as se osvrnuo na svoje zdravstveno stanje.

– Fizički, uvek može biti bolje. Zahtevam od sebe najviše standarde, kvalitet tenisa, pripreme. Mučio sam se sa povredom, bilo mi je potrebno vremena. Nisam mnogo igrao tenis pre Dubaija. Nadam se da ću, kako turnir napreduje, poboljšavati nivo tenisa – dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković je oborio neverovatan rekord po broju nedelja na prvom mestu.

– Veoma specijalno. Još kao momak sam sanjao o Vimbldonu i broju jedan. Blagosloven sam što sam uspeo da sve snove dostignem, nekoliko puta. Kada se to desi, postavljate nove ciljeve, ambicije. Zahvalan sam što sam u stanju da igram na nivou. To je timski, porodični uspeh. Mnogo je sati koje treba da pripremim da bih se našao na ovakvom nivou. Oduševljen sam što sam među najvećim imenima. Štefi Graf je jedna od tih imena – zaključio je Novak.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare