NOVI DOKAZ PROTIV BRAJANA VOLŠA? Kuća i dalje smrdela na sredstvo za čišćenje kad je upala policija, ali je propustio JEDNU STVAR

Brajan Volš, osumnjičen za ubistvo supruge Ane Volš, kojoj se svaki trag izgubio 1. januara, mogao bi uskoro da se suoči sa novim dokazima.

Jedan od njih mogao bi biti rezultat veštačenja tragova izuzetih sa papuča koje su pronađene u kući porodice Volš u Kohasetu gde je prama navodima tužioca Brajan presudio Ani, a potom njeno telo raskomadao, puše Kurir.

Istraga ubistva Ane Volš i dalje je u toku, a policija u Kohasetu nastavila je da prikuplja dokaze i nakon podizanja optužnice protiv Brajana Volša.

Iako njeno telo nije pronađeno Volšu se na teret stavlja ubistvo imajući u vidu da su ipak pronađeni brojni dokazi koji ukazuju na to da je Ana ubijena. U prilog tezi da iza njene smrti stoji upravo Volš, pored tragova koje je policija pronašla, ide i činjenica da je Volš prvih dana nakon prijave njenog nestanka, lagao policiju o svom kretanju.

Volš je ranije negirao krivično delo koje mu se stavlja na teret i vraćen je u pritvor koji mu je svakako ranije određen zbog prvostepene presude zbog prevare kada je prodavao lažna umetnička dela.

KRVAVE PAPUČE IZ KUĆE U KOHASETU

Na ranijem saslušanju, pored ostalog, saopšteno je da je država Masačusets tražila dodatno veštačenje pojedinih predmeta koji su pronađeni i DNK analizu.

Među stvarima koje će biti poslate na analizu, kako je tada rečeno, jesu i papuče iz kuće u Kohasetu na kojima je nađena krv. Sumnja se da se na njima nalazi DNK Brajana Volša i Ane Volš.

Takođe, sumnja se da je Brajan, nakon što je presudio majci njihovo troje dece, sredstvima za čišćenje pokušao da ukloni sve biološke tragove iz kuće, ali da je propustio da očisti papuče. Policajci su ispričali da se prilikom ulaska u kuću u Kohasetu jasno moglo osetiti da su u prostorijama korišćena sredstva za čišćenje.

Brajan Volš je pred sudom trebalo da se pojavi 1. marta, međutim, Volš će se pred sudom pojaviti 4. aprila. Tada bi se moglo raspravljati upravo o papučama, ali i drugim dokazima. Očekuje se takođe da će učesnici u postupku na zakazanoj sednici diskutovati i o tome u kom smeru treba da se nastavi istraga, šta je do sada učinjeno i ko su svedoci koji bi mogli dati informacije značajne za rasvetljavanje zločina.

ČIZME I JEZIVA PRETRAGA

Kako je navedeno u opružnici, Brajan Volš je ispričao da je Ana nestala 1. januara, rano ujutru, nakon što mu je posle proslave Nove godine, oko 6 sati, rekla da mora hitno da otputuje u Vašington zbog posla.

Istragom je utvrđeno da je istog dana, u 4.45 koristio Gugl pretragu na ajpedu svog sina. Pretraživao je koliko je potrebno da telo počne da se oseća, zatim u 4.48 kako da spreči telo da se raspadne, a u 5.20 kako da se reši tela…

U 6.25 pretraživao je koliko je potrebno da neko primeti da je neko nestao, u 6.34 mogu li da se bace delovi tela, 9.29 koliko DNK dugo ostaje, 9.34 identifikacija posmrtnih ostataka, 11.34 najbolji načini da se rešite tela, 11.44 čišćenje drvenih podova, 11.56 kako se detektuje krv, 13.08 šta se dešava kada stavite delove tela u amonijak, 13.21 da li je bolje da bacite odeću ili da je se rešite.

Takođe, optuženi je ispričao policiji da je Ana u trenutku nestanka imala crnu haljinu i „hanter“ čizme. Policija je otkrila na više lokacija u gradu kese sa smećem koje je Brajan bacao.

Na njima su pronađeni biološki tragovi, ali i tragovi sode bikarbone. Uz to nađen je i deo ogrlice koju je Ana nosila na brojnim fotografijama, ali i vakcioni karton Volšove.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare