ĐOKOVIĆ: U ovakvim situacijama se osećam komfornije od svojih protivnika!

U intervjuu za Kurir posle pobede nad izuzetno neugodnim i inspirisanim Mahačom od 2:1 u setovima, mogla su se uputiti brojna pitanja Novaku Đokoviću.

Ipak – ono što je bilo najinteresantnije bilo je – šta je presudno za ostvarenje pobede u ovakvim neočekivano teškim mečevima sa puno nepoznatih – kada najčešće njegovi brojni poklonici bivaju sigurni u njegovu sigurnu pobedu?

Svaki put kad dođem u ovakvu situaciju, a s obzirom na prethodna iskustva i okolnosti u kojima sam više bio uspešan nego neuspešan – verovatno se osećam komfornije nego moj protivnik. Ipak, to nije nikakva garancija; svako od nas može da poklekne, i dešava se da se izgube ovakvi mečevi. Ono što je bitno je da procentualno imaš više pobeda nego izgubljenih duela – a pogotovo u taj-brejkovima. Kada se suočite sa protivnikom kao što je meni danas bio Tomaš, koji je igrao na zaista visokom nivou, i definitivno ne kao 130. igrač sveta već kao top 20 – a da pritom ne poznajete njegovu igru – nije lako. Čestitam mu na borbi. Uspeo sam da održim koncentraciju kroz meč, iako sam imao neke nekarakteristične padove i greške. Toga sam svestan, i moram da ga trenutno prihvatim kao deo procesa uhodavanja posle odsustva usled povrede koja je ostavila traga na kretnju i tajming u izvođenju udaraca“, napominje Novak za Kurir.

Protivnik u narednom kolu je holanđanin Talon Grikspur, sa kojim je jedini meč odigrao na Ju Es Openu 2021. godine…

Igrali smo samo jednom, i ne mogu da kažem da previše dobro poznajem njegovu igru. Naravno, gledao sam ga ranije i znam da ima dobar servis, forhend i da voli da izlazi na mrežu za voleje – nalik Mahaču. Ugodno se oseća kada napada. Igrači koji su nižerangirani igraju tako kao da nemaju šta da izgube – i morao bih da očekujem da će i on nastojati da igra na ovako visokom nivou, da skine „veliki skalp“. U tom smislu, nadam se što boljem oporavku posle ovog meča, višem nivou igre, i verujem – kako turnir odmiče – da ću sve bolje igrati“, ističe Novak.

A za sve one koje je interesovalo šta je to Novak držao u ustima tokom trećeg seta, odgovor – neće dobiti. Diskreciono pravo velikog šampiona – dovoljno za još jednu važnu pobedu „kroz iglene uši“.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare