KRAJ TRKE, AMERIKANCI SU PRIZNALI! Sve su objasnili kada je Novak oborio veliki rekord!

Novak Đoković je opet ispisao istoriju tenisa, a poklonili su mu se Amerikanci, od kojih se to nismo nadali.

Prvi teniser sveta u ponedeljak je došao do 378. nedelje na prvom mestu na ATP listi, čime je obišao legendarnu Štefi Graf.

Oborio je naš as rekrod za koji su mnogi mislili da je nedostižan, pa čestitke stižu sa svih strana. Novaku se na zanimljiv način poklonio i US open. Amerikanci mu ne daju da igra, tačnije, ne može da uđe u zemlju jer nije vakcinisan, ali grend slem u Njujorku ga nije zaboravio. 

 Upitali smo AI (veštačku inteligenciju) da nam nacrta jednog od najboljih tenisera ikada? Ovo su rezultati – piše u komentaru fotografije Novaka Đokovića.

Svaka čast! Priznali su da je Srbin najveći ikada i stavili tačku na debatu! 

Prvi put na čelu ATP liste bio je 4. jula 2011, nakon što je osvojio Vimbldon, mesec i po dana od 24. rođendana. Kao što je i sam rekao nedavno, 35 godina su novih 25, što u njegovom slučaju, sudeći po rezultatima, i jeste tačno.

– Srećan sam i ponosan. Trudio sam se da zadržim visok nivo igre i posvećenosti svih ovih godina. To je posledica rada, truda, ljubavi, volje i strasti prema sportu. Sve to u paketu učinilo je da dostignem ovakve visine. S jedne strane, želim da uživam u uspesima i da ih doživim kako treba, ali da ne preterujem, jer moram da okrenem novu stranicu i da idem dalje. Tako je to u tenisu, svake nedelje si u drugom mestu i novi izazov je tu. Nema vremena da se živi u prošlosti. Moraš biti bolja verzija danas nego što si bio juče – rekao je Novak posle obaranja rekorda.

Nole je naglasio da mu je posebna čast što je prestigao legendu poput Štefi Graf, sa kojom je i privatno provodio vreme dok ga je trenirao njen suprug, slavni teniser Andre Agasi.

 Prija mi što sam u priči sa Štefi Graf, jednom od najvećih igračica svih vremena. To je stvarno fantastičan osećaj – dodaje Nole.

Najbitniji rekord koji nije oborio jeste svakako onaj po broju grend slem titula. Rafael Nadal i naš as imaju po 22 trofeja, kao i Štefi Graf. Ispred je Serena Vilijams sa 23, dok je neprikosnovena Margaret Kort sa 24. Nole kaže da se nada da Australijanka neće još dugo biti prva na listi.

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare